Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Amikor Párkány felől érkezünk Esztergomba, csodálatos látványként tárulkozik elénk az esztergomi bazilika. Ahogy egyre közeledünk, egy latin felirat olvasható ki a homlokzatán: Quae sursum sunt quaerite – Az odafönt valókra. Mindenki számára hirdeti a legfontosabbat: Istenre és az Ő világára kell tekintenünk. Az idézet a húsvét vasárnapi szentlecke kezdő verséből való. Most, ebben a húsvéti időszakban bennünket is hív: „Krisztussal ti is föltámadtatok. Keressétek tehát azt, ami odafönt van…” (Kol 3,1)
Nagypénteken nincs szentmise, az Egyház a passió felidézésével és a kereszt előtti hódolattal Jézus halálára, értünk vállalt áldozatára emlékezik. Vácon a szertartást dr. Varga Lajos segédpüspök mutatta be a Barátok templomában az egyházmegye szeminaristáinak asszisztenciájával és a Váci Székesegyház kórusának zenei szolgálatával kísérve.
Nagycsütörtökön az Egyház az Eucharisztia alapítását ünnepli és az utolsó vacsora emlékére mutatja be a szentmisét, amelyet Krisztus a tanítványaival fogyasztott el mielőtt keresztáldozatával beteljesítette küldetését. Vácon az ünnepi szentmisét dr. Varga Lajos segédpüspök mutatta be a Barátok templomában, amely során a Váci Egyházmegye szeminaristái biztosították az asszisztenciát.
Nagycsütörtök délelőttjén az olajszentelési mise vezeti be a hívőket a szent három nap ünneplésébe. Ezen a napon az Oltáriszentség és az egyházi rend megalapítására emlékezünk, így a hagyományhoz hűen idén is összegyűltek egyházmegyénk felszentelt tagjai, hogy szentmisével ünnepeljenek, melyet Dr. Varga Lajos segédpüspök mutatott be. A váci Szent Anna Piarista Templomban közel száz pap, kispap és diakónus volt jelen, zenei szolgálatot a Gödöllői Premontrei Schola és a Váci Székesegyházi Kórusiskola Fiúkórusa teljesített.
Terényi Zsuzsanna rendezőA drégelypalánki születésű Terényi Zsuzsanna hitoktató 2023-ban kiváncsiságból vett részt a Meskó Zsolt rendező által meghirdetett budapesti passió-szervezői képzésen. Korábban csak gyerekekkel foglalkozott, fel sem merült benne, hogy felnőtt élő szereplős előadást rendezzen. De mire véget ért a képzés, nem volt kérdés, belevág.

 <   1 ... 3 4 5 6 7 ... 494  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 26. péntek

Ervin

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: „Elmegyek, és helyet...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.