Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Az alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Titkárságának márc.23-ai közleményét olvashatják a pápalátogatással, a szabadon látogatható pápai programokkal kapcsolatban.
2022 júniusában alapította meg a Váci Egyházmegye Temetőüzemeltető cégét, mely a plébániák tulajdonában álló temetők üzemeltetését hosszú távon a jogszabályi előírásoknak megfelelően és gazdaságos módon tudja majd biztosítani. Ezenfelül azonban más elképzelései is vannak a cég ügyvezetőjének, Szendrői- Kovách Kristófnak, aki egyfajta édenkert megjelenítési lehetőséget is lát a temetőkben, hogy azok csöndes és karbantartott helyként lehetőséget biztosítsanak a méltó emlékezésre és a szemlélődésre. A vállalat indulásáról, kihívásokról, valamint a további víziókról Fekete Ágnes kérdezte.
Március 19-én, nagyböjt 4. vasárnapján, Szelevény és Csépa egyházközségek vendége volt Marton Zsolt, váci megyéspüspök.

Kovácsik Antal plébániaszervező, állandó diakónus írását adjuk közre.
Ferenc pápát tíz éve, 2013. március 13-án választották meg Szent Péter utódának, Krisztus 266. helytartójának.

Az alábbiakban Marton Zsolt váci megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottságának elnöke írását olvashatják Ferenc pápa családról szóló tanításáról.
Az évente megrendezett országos kispaptalálkozónak idén a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet adott otthont március 10. és 11. között. A találkozón előadást tartott Marton Zsolt váci püspök is, az MKPK papnevelésért felelős püspöke. A Győri Egyházmegye Sajtóirodájának tudósítását közöljük.

 <   1 ... 71 72 73 74 75 ... 490  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 29. péntek

Auguszta

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Ettől fogva Pilátus azon volt, hogy szabadon bocsássa Jézust. A zsidók azonban ezt kiáltozták: „Ha szabadon bocsátod, nem vagy a császár barátja. Mert mindaz, aki királlyá teszi magát, ellene szegül a császárnak.” E...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.