Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

A Váci Egyházmegye és a rokonság fájó szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy szeretett paptestvérünk HORVÁTH JÓZSEF Szent Hubertról nevezett Garábi címzetes prépost, nyugalmazott plébános, 2023. február 14-én, életének 86., papságának 63. évében szentségekkel megerősítve hazatért az Úrhoz.

„Aki nekem szolgál, az engem kövessen, s ahol én vagyok, ott lesz a szolgám is.       Aki nekem szolgál, azt megtiszteli az Atya.” (Jn 12,26)
Február 11-én, szombaton szentmise keretében öt állandó diakónusjelölt admissziójára került sor Máriabesnyőn. Az ünnepi misét Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be.
A Ferenc pápa által szorgalmazott Katekumenális felkészítés a házasságra című kiadvány a Családok X. Világtalálkozójára jelent meg tavaly a nagy világnyelveken. Magyarul a házasság hete alkalmából lát napvilágot a Szent István Társulat gondozásában.

 
Katolikus bált szerveztek Nagykátán négyévnyi kényszerpihenő után. A település és a környék apraja-nagyja hatamas örömmel vett részt az összejövetelen.

Babinszki Tamás beszámolóját adjuk közre.
A mentési munkálatok után hosszútávú segítségnyújtási programba kezd a Katolikus Karitász, mellyel a törökországi földrengés áldozatait fogja támogatni.

A Törökországi földrengés területén dolgozó kutató-mentő csapat hazaérkezésével a segítségnyújtás nem áll meg, a szervezet összeállította és kedden útnak indítja, az első 10 raklap mennyiségű humanitárius segélyét, a mintegy 9 millió forint értékű szállítmányt.

 <   1 ... 75 76 77 78 79 ... 490  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 29. péntek

Auguszta

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Ettől fogva Pilátus azon volt, hogy szabadon bocsássa Jézust. A zsidók azonban ezt kiáltozták: „Ha szabadon bocsátod, nem vagy a császár barátja. Mert mindaz, aki királlyá teszi magát, ellene szegül a császárnak.” E...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.