Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

2023. január 13-14-én tartották a családreferensek szokásos évindító találkozóját Vácott, az Althann Vendégház és Konferenciaközpontban. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családügyi Bizottsága kezdeményezésére létrejött találkozó mindenkori célja a tapasztalatcsere, valamint az együttgondolkodás, a közös tervezés.
Először hirdeti meg a Katolikus Családszervezetek Európai Föderációja (Federation of Catholic Family Associations in Europe – FAFCE) az európai művészek versenyét, Ki nekem Szent József? címmel.

A pályamű leadási határideje: 2023. március 3.
Tavaly év végén ismét sor került a kispapok nemzetközi találkozójára az olaszországi Castel Gandolfoban a Fokoláre Mozgalom szervezésében. A december 26. és 30. között megrendezett programon Magyarországról négyen vettek részt, egyházmegyénkből Virág Emmanuel volt jelen. A találkozó központi témái a szinodális út és az imádság voltak, a résztvevők Ferenc pápával is találkozhattak személyesen.
„Jöjj, kövess engem!” az elnevezése annak a lelkiségnek és kateketikai útnak, amelyet a francia alapítású, karmelita lelkiségű világi intézmény, az Institut Notre Dame de Vie (Életadó Boldogasszony Intézmény) pedagógusai hosszú évek tapasztalatai alapján dolgoztak ki. December 3-án a módszer hazai képviselői szakmai továbbképzést tartottak az érdeklődő katekétáknak, a résztvevők a rendhagyó hittanórákba is betekintést nyerhettek. A szakmai napon a Váci Egyházmegye hitoktatói is megosztották tapasztalataikat.
Dr. Varga Lajos váci segédpüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagja személyesen vehetett részt 2023. január 5-én Rómában XVI. Benedek emeritus pápa temetésén. Az elhunyt egyházfőről és a szertartásról kérdeztük hazatérést követően.

 <   1 ... 85 86 87 88 89 ... 495  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 26. péntek

Ervin

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: „Elmegyek, és helyet...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.