Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Megtartották a Zöldinfrastruktúra és Közösségfejlesztés Konferenciát

Mit jelent a kék- és zöldinfrastruktúra? Milyen előnyei lehetnek, és mire kell odafigyelni a gyakorlati megvalósítása során?  Hogyan kapcsolható egymáshoz a környezet védelme és a közösség fejlesztése, és milyen módszerek léteznek erre? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Zöldinfrastruktúra és Közösségfejlesztés Konferencia szakértői és előadói Vácon 2022. november 11-én.
„Mária felkelt és sietve útnak indult” (Lk 1,39)

Kedves Fiatalok!

A panamai ifjúsági világtalálkozó témája ez volt: „Íme, az Úr szolgálója vagyok, legyen nekem a te igéd szerint” (Lk 1,38). Ez után az esemény után folytattuk utunkat egy új cél felé – Lisszabon 2023 –, miközben szívünkben még visszhangzik Isten sürgető hívása: keljünk fel!
Törekszünk arra, hogy aki betegség vagy egyéb felmentési ok miatt nem tud részt venni az ünnepi szentmiséken, annak legyen lehetősége legalább online erre, illetve aki a hétköznapokban több megerősítést, vigasztalást és bátorítást szeretne kapni egy miseközvetítés meghallgatásával, mindazoknak legyen erre lehetőségük. Hangsúlyozni szeretnénk azonban, hogy akik önhibájukból kifolyólag nem vesznek részt személyesen az ünnepi szentmiséken, mindazokat az online részvétel nem mentesíti szentmisén való részvételi kötelezettségük alól.
Pontosan száz éve, 1922. november 8-án született Brusznyai József atya, a Hit Pajzsa-díj birtokosa, aki a kommunista diktatúra alatt is hű maradt hitéhez. 1950-ben letartóztatták, az Andrássy út 60-ban zajlott kihallgatás után a kistarcsai internálótáborban töltött három évet, és utána is még megfigyelés alatt állt. Mégis életöröm és derű sugárzott belőle: erről tanúskodnak a vele készült interjúszemelvények.
A napokban ezredik látogatóját fogadta már Vácon a Püspöki palota, amely idén augusztusban nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára. A 18. századi barokk épület szépségeit azóta több látogatócsoport csodálhatta meg. Marton Zsolt váci püspök személyesen fogadta azt a diákcsoportot, amellyel az 1000. látogató érkezett.

 <   1 ... 94 95 96 97 98 ... 495  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 27. szombat

Zita

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: „Elmegyek, és helyet...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.