Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola Organikus Pedagógia Módszertani Központja október 8-án tartotta első konferenciáját budapesti campusán: „A tudomány és az élet násza” címmel, melynek során a Kentenich-féle organikus pedagógia elkötelezett szakemberei arra a közös megállapításra jutottak, hogy meg kell védeni hagyományos értékeinket.
Dr. Pétery József váci püspök (hivatali ideje:1942-1967) kommunista uralom idején történt meghurcoltatásában való helytállása, az állami erőszakkal és elnyomással való félelem nélküli szembeszállása ma is példaértékű, nem csak nekünk, váciaknak de minden hívő ember számára. Ezért néhai püspökünk előtt fejet hajtva és a közelgő állami ünnepünk kapcsán megemlékezünk az akkori eseményekről. 
Különleges szentmisét tartottak október 17-én az Amerikai Egyesült Államok keleti partjának egyetlen magyar plébániáján, a New Jersey állambeli Passaicban. Balogh László atya öt volt egri szemináriumi évfolyamtársát hívta meg a tengerentúli magyar közösségbe, hogy együtt ünnepeljék ezüstmiséjüket. Az alábbiakban közölt beszámoló a szentmisét követő agapén elhangzó beszélgetések alapján készült.
Lelkinapot tartottak október 8-án a Börzsönyaljai egyházközségek, amelyen három falu: Berkenye, Nógrád és Diósjenő katolikus közösségének apraja-nagyja vett részt.
Laczkó Mihály plébánossal a szervezők azon munkálkodnak, hogy a három egyházközség megtanuljon együtt dolgozni és együtt ünnepelni. Május elején megszületett a döntés, hogy októberben megtartják a három egyházközség első közös egésznapos lelkinapját.
Ezzel jellemezhetjük a kerepesi Szent Anna Templomot, amelyben ennek megünneplésére mutatott be október 16-án ünnepi hálaadó szentmisét Dr. Varga Lajos a Váci egyházmegye segédpüspöke.

 <   1 ... 97 98 99 100 101 ... 495  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 26. péntek

Ervin

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: „Elmegyek, és helyet...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.