Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKTÉRKÉPKAPCSOLAT

» PROGRAMOK »

ÚRNAPJA ÜNNEPE
2017. június 15.
vissza »

Az előfutár, az Úr útjának előkészítője, Keresztelő Szent János születésére emlékezünk liturgikus emléknapján, június 24-én.
János Jézus előhírnöke, Zakariás pap és Erzsébet fia (Lk 1,5); aki külön égi jellel idős korukig magtalan szülőktől született. A Szentírásban János születését és küldetését Gábriel főangyal adta tudtul az idős Zakariásnak (vö. Lk 1,13-17), aki nem tudott hinni az angyali szónak, ezért megnémult (vö. 1,18-21).
Szeretettel hívnak és várnak a szervezők Szent László ünnepén Mártaverebély – Szentkút Nemzeti Kegyhelyre a Lovasok, Sportolók és Szurkolók zarándoklatára június 24.-én.
2018. június 25-27. (hétfő vacsorától - szerda ebédig)

Lelkigyakorlat sekrestyések, harangozók, oltárdíszítők számára

Vezeti: Juhász Imre atya

 
Szent László a magyar nép egyik legnagyobb királya, a lovagi erények megtestesítője, István király, Imre herceg és Gellért püspök oltárra emelője.
Születésére emlékezünk liturgikus emléknapján, június 27-én.
A római egyházat alapító két apostol főünnepe, június 29-e az Egyház egységének és katolikus voltának ünnepe – mondta XVI. Benedek 2005-ben. Péter-Pál napja Szent Péter, az apostolfejedelem és Szent Pál, a népek apostolának közös ünnepe. Vértanúhaláluk emléknapja az aratás kezdetét is jelzi.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. június 18. hétfő

Arnold és Levente

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: „Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Szemet szemért, fogat fogért. Én pedig azt mondom nektek: Ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem ha valaki arcul üt téged jobb...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.