Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKTÉRKÉPKAPCSOLAT

» PROGRAMOK »

NAHALLOD! TALÁLKOZÓK - ELŐSZÖR A VÁCI EGYHÁZMEGYÉBEN  
2018. április 21.
vissza »

Augusztus 18-án a székesegyház felszentelésének ünnepén 10 órától ünnepi szentmisét mutat be Dr. Beer Miklós megyéspüspök a váci székesegyházban.

A székesegyházat 1772. augusztus 15-én szentelték fel Nagyboldogasszony és Szent Mihály titulusára.

Váci Egyházmegye
Első, államalapító, szent királyunk, hazánk fővédőszentje életét és művét idézzük fel liturgikus ünnepén, augusztus 20-án.
Idén is változatos műsorokkal és kiváló művészekkel várják augusztus 23-26. között az érdeklődőket, akik között számítanak a fesztivál hűséges törzsközönségére és az újonnan érkezőkre.

Tizenöt éve augusztus utolsó napjaiban a Dunakanyar és a Börzsöny településein a régizenéé a főszerep. A főként műemlék templomokban rendezett koncerteken az elmúlt másfél évtizedben megfordult már a hazai és külföldi régizenei előadók színe-java.
A Magyar Cserkészszövetség első alkalommal szervezi meg a GUBACS Fesztivált (Kárpát-medencei Családos Cserkészfesztivál) augusztus 23-26 között a Nógrád megyei Bercelen.
2018. augusztus 24.
A tizenkét apostol egyikére, a bőrmunkások, csizmadiák, kesztyűsök, könyvkötők, mészárosok, szűrszabók, vargák védőszentjére, akinek oltalmát idegesség ellen is kérik, emlékezünk liturgikus ünnepén, augusztus 24-én.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. augusztus 16. csütörtök

Ábrahám

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Péter odament Jézushoz, és megkérdezte: „Uram, ha vétkezik ellenem testvérem, hányszor kell megbocsátanom neki? Talán hétszer?” Jézus így felelt: „Nem mondom, hogy hétszer, hanem hetvenszer hétszer. A...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.