Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» PROGRAMOK » ünnep »

2019. január 13.
2019. január 13. vasárnap

Nyilvános tevékenységének megkezdése előtt Jézus a Jordán folyóhoz ment, Keresztelő Jánoshoz, aki megkeresztelte őt. Jézus keresztelkedése epifánia, istenségének jele: keresztelkedésével igent mond az Atya akaratára.
Vízkeresztet január 6-án ünnepli a katolikus egyház parancsolt ünnepként. Az epifánia („epiphania Domini”, az „Úr megjelenése”) néven is nevezett nap Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe. A magyar vízkereszt elnevezés az ilyenkor hagyományosan végzett vízszentelésből eredeztethető.

 
Szűz Mária istenanyaságának ünnepe, az Istenanya, Mária ünnepe vagy Szűz Mária, Isten anyja ünnepe, amelyet január 1-én, karácsony nyolcadnapján tart a katolikus egyház, mely parancsolt ünnep és a polgári év első napja.
Jézust, Máriát és Józsefet együtt nevezzük Szent Családnak. Ők minden család példaképei, a családi békesség és szeretet szentjei.
2018. december 28.
Jézus legfiatalabb apostola, a „szeretett tanítvány", az apostolok legbelső körének tagja. Ő a negyedik evangélium és a Jelenések könyve földi szerzője. Az egyetlen az apostolok közül, aki nem vértanúhalált halt, hanem magas kort érve, 100 körül halt meg Patmosz szigetén. János volt a Szűzanya gondozója, miután Jézus a kereszten így rendelkezett. Evangéliuma a legkésőbb íródott, a Jelenések könyve pedig hatalmas, prófétai látomás a végső időkről.

 <    1 2 3 4 5 ... 28  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. február 21. csütörtök

Eleonóra

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egyszer elment tanítványaival a Fülöp-Cezáreája környékén fekvő falvakba. Útközben megkérdezte őket: „Kinek tartanak engem az emberek?” A tanítványok azt felelték: „Egyesek Keresztelő Jánosnak,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.