Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

KÓRHÁZLELKÉSZET ÉS CIGÁNYPASZTORÁCIÓ AZ EGYHÁZMEGYÉBEN
2019. augusztus 1.
vissza »

Az idei évben Dr. Csáki Tibor jelenleg nagymarosi, volt vác-felsővárosi plébános, valamint Kucsák Gábor könyvkötőmester részesült Migazzi-díjban. Az elismeréseket a néhai püspök születésnapján, október 20-án adta át Marton Zsolt váci megyéspüspök a Migazzi Alapítvány kuratóriumi tagjaival együtt a váci Credo-házban.
A hét szentje sorozat tizennyolcadik részében Beer Miklós püspök atya emlékezik vissza Szent II. János Pál pápára.
2005-ben Venezuelából indult el az a kezdeményezés, hogy egymillió gyermek mondja egyszerre a rózsafüzért a világbékéért imádkozva. Ehhez csatlakozott a váci Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola is. Az előző években a Nagyboldogasszony Székesegyház adott méltó helyszínt az eseménynek, idén a vírushelyzet miatt az osztályok az iskolarádión keresztül csatlakozhattak ehhez az imához és együtt kérték égi Édesanyánk közbenjárását a járvány sújtotta világért.
Urbán Gábor, akolitusAz idei év szeptemberétől a kismarosi Kafarnaum-háznak, a Váci Egyházmegye előkészítő szemináriumának tagja a monori születésű Urbán Gábor.
Civilként kezdett teológiát hallgatni, aktív szerepet töltött be az egyházmegye ifjúsági irodájában és szülővárosának plébániai közösségeiben. Később hitoktatóként és lelkipásztori munkatársként volt jelen több település életében.
Egykori plébánosa, Paszternák Tamás meghívására kezdte el az akolitusképzést, amelynek eredményeként néhány hete Marton Zsolt megyéspüspök akolitussá avatta. Gábornak szívügye az ifjúságpasztoráció és a közösségépítés. Hosszas út vezetett addig, hogy a papi szolgálatra való meghívásra igent mondjon, de a Jóisten lépésről lépésre vezette, és most is vezeti.
A hét szentje sorozat tizenhetedik részében Hugyecz Balázs atya elmélkedik Avilai Nagy Szent Teréz egyháztanítóról, a kármelita rend megújítójáról.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. október 24. szombat

Salamon

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így szólt a sokasághoz: Ha látjátok, hogy nyugaton felhő támad, mindjárt mondjátok: „Eső jön!”, és úgy is történik. Ha déli szél fúj, azt mondjátok: „Hőség lesz!”,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.