Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök gondolatai 2012.április
2012. április 1.
Kategória: egyéb videók
vissza »

November 4-én tartották a váci régi kórház kápolnájának a búcsúját. Az épület egykor papnevelő intézet volt, ezért a kápolna a szemináriumok védőszentjének, Borromei Szent Károlynak, Milánó egykori érsekének titulusát viseli. Szent Károly a papnevelés és a lakosság vallásos képzése mellett az 1567-es pestisjárvány idején kórházat is alapított. Minden vagyonát a szegényekre költötte. 46 évesen halt meg, 1610-ben avatták szentté. A szentmisét dr. Faragó Artúr váci egyházmegyei kórházlelkész celebrálta.
Beszélgetés Hirling Zsolt világ- és Európa-bajnok evezőssel hitről, hivatásról.
fotó: airportal.hu
2019. november 5.
Kategória: egyéb videók
2019. november 2-án, Halottak napján Marton Zsolt megyéspüspök szentmisét celebrált a Váci Székesegyházban, megemlékezett minden elhunytról, de különösen is a tisztulás állapotában levő szenvedő lelkekről.
1. A vác-deákvári Jézus Szíve-plébániatemplomban ünnepi szentmise keretében emlékeztek meg arról az 1939. október 22-i napról, amelyen lerakták a templom alapkövét Hanauer Árpád István megyéspüspök áldásával, és kiállították azt az alapítólevelet, amely kimondja a templomépítés szándékát, a munkálatok megkezdését, és kifejezi a reményt az egyházközség lelki fejlődésére.
Az esemény 80 esztendeje történt, és a tervek szerint a templom egy év alatt fel is épült Vác-Deákvár és Vác híveinek áldozatkészségéből.
„A plébániatemplom közössége ma is virágzik, és élő kovászként van jelen Deákvár életében” - fogalmazott Marton Zsolt váci megyéspüspök, a szentmise főcelebránsa.

2. Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató, a váci egyházmegye pedagógiai igazgatója "A felnőtt kor szakaszainak életfeladatai, krízisek és lehetőségek" címmel tartott előadást a váci Credo-házban.

3. Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartottak ünnepségsorozatot Vácott, melynek zárásaként Pétery József váci püspök emléktábláját koszorúzták meg. A megemlékező beszédet mostani utódja, Marton Zsolt váci megyéspüspök mondta.

4. Sillye Jenő tanúságtétellel egybekötött, zenés könyvbemutatóját október 10-én tartották a váci Credo-házban. Az esten jelen volt Réti József, a könyv szerzője, továbbá Marton Zsolt váci megyéspüspök és Beer Miklós nyugalmazott püspök atya is.
Mindenszentek ünnepén Marton Zsolt váci megyéspüspök celebrált szentmisét a Váci Székesegyházban minden szent tiszteletére, illetve azoknak az üdvözülteknek a közös ünnepén, akiket nem avattak szentté, vagy akik nem kaptak külön napot a szentek naptárában.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. november 14. csütörtök

Aliz

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

A farizeusok egyszer megkérdezték Jézustól, mikor jön el az Isten országa. Ő ezt válaszolta: „Isten országa nem jön el szembetűnő módon. Nem lehet azt mondani: „Nézd itt van, vagy amott!” Isten országa köztetek...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.