Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSÉLŐ KÖVEK 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

Utoljára frissítve: 2024.09.20
1 / 5
Szeptember 14-én, szombaton a Váci Egyházmegye hitoktatási igazgatósága szakmai napot tartott hittanárok számára a PüspökVác Látogató-és Rendezvényközpontban. Az évente kétszer megrendezett egésznapos program célja, hogy az egyházmegye hitoktatóinak lehetősége adódjon a találkozásra és a közös formálódásra. A szakmai napra, melyen a mai fiatal generáció jellemzőiről, kihívásairól hallhattak előadást a résztvevők, Marton Zsolt váci megyéspüspök is ellátogatott.

bővebben »
2024. augusztus 27.
Kategória: Hírek / általános
A Váci Egyházmegye és a rokonság fájó szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy szeretett paptestvérünk Kovács Attila István lelkipásztor 2024. augusztus 27-én, életének 67., papságának 42. évében szentségekkel megerősítve hazatért az Úrhoz.
Elhunyt paptestvérünkért az engesztelő szentmiseáldozatot 2024. szeptember 26-án, 10 órakor mutatjuk be a kókai Szent Máté evangélista plébániatemplomban, majd a helyi temetőben helyezzük örök nyugalomra.

bővebben »
2024. szeptember 16.
Kategória: Hírek / általános
Marton Zsolt püspök úr ezúton tájékoztatja a papságot és a híveket, hogy a dunai árvízhullám miatt a váci Nagyboldogasszony-székesegyház szeptember 21-ére tervezett ünnepélyes megáldását és oltárszentelését elhalasztja.

bővebben »
A családok imaéletével foglalkoztak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottsága által szervezett őszi hagyományos családpasztorációs papi találkozó résztvevői. Szeptember 17-én Budapesten, az MKPK irodaházában két nagycsaládos szülő – egy édesanya és egy görögkatolikus pap – családi és szakmai tapasztalataiból merítve beszélt az imaéletről. A Magyar Kurír beszámolóját adjuk közre.

bővebben »
2024. szeptember 14.
Kategória: Programok / általános
A Váci Egyházmegye és Vác városa idén is csatlakozik az Ars Sacra Keresztény Művészeti Fesztiválhoz, amelynek idei mottója "Az igazság békét teremt." (Iz 32,17). A fesztiválhét kiemelkedő eseménye lesz Vácon a belülről felújított Nagyboldogasszony-székesegyház átadása és az ehhez kapcsolódó kulturális programok.

bővebben »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. szeptember 21. szombat

Máté és Mirella

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus bejárta a városokat és a falvakat, tanított és hirdette az Isten országát. Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket a gonosz lelkektől és a különféle betegségektől megszabadított:...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.