Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

A VÁROSÉPÍTŐ PÜSPÖK NYOMDOKAIBAN - MIGAZZI-DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉG VÁCON
2020. október 21.
Kategória: Egyéb videók
vissza »

A híres Cecília-hangversenyt 1955 óta mindig Krisztus Király vasárnapjának estéjén tarják. Az egyházi év zenei koronája ez Vácon. Idén a vírushelyzet miatt az interneten szólal meg a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa és a Váci Székesegyházi Kórusiskola. Szól hozzánk Marton Zsolt váci püspök, az interjúkban a székesegyházi énekesek élményeiket és érdekes gondolataikat osztják meg, közben pedig zenei válogatás hangzik el a tavalyi püspöki miséből és az előző évek Cecília-hangversenyeiből.
A hét szentje sorozatban Láng András atya és a dunaharaszti plébániai közösség tagjai mutatják be Árpád-házi Szent Erzsébetet.
Nem maradunk zenei élmény nélkül Szent Cecília napján. Az idén az interneten szólal meg a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa és a Váci Székesegyházi Kórusiskola.
A híres hangversenyt 1955 óta mindig Krisztus Király vasárnapjának estéjén tarják. Az egyházi év zenei koronája ez Vácon. A vírushelyzet miatt tehát, ezúttal az egyházmegye honlapján és Facebook-oldalán szólalnak meg november 22-én este 6 órakor a felnőtt és gyermek énekesek.
Szól hozzánk Marton Zsolt váci püspök, az interjúkban a székesegyházi énekesek élményeiket és érdekes gondolataikat osztják meg, közben pedig zenei válogatás hangzik el a tavalyi püspöki miséből és a korábbi Cecília-hangversenyekből. Átélhetjük újra a meghatódottság pillanatait, az örvendezés ujjongó zengését, a monumentális ének és zenekari hangzást.
Készüljünk már most az élményre. Legyünk majd együtt lélekben a kórusokkal!
Örömteli és felemelő ünnep lesz így mindnyájunknak az idei virtuális váci Cecília-hangverseny.
2020. november 11.
Kategória: Egyéb videók
A hét szentje sorozatban Bógár Zsolt és tanítványai beszélnek Tours-i Szent Mártonról.
Beer Miklós nyugalmazott váci püspök Hozzád megyek című könyvének ősbemutatója a váci Credo-házban a vírushelyzet miatt elmaradt. Így rendhagyó módon püspök atya nagymarosi otthonában beszélgetett vele Bánhidy Vajk történész.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. november 24. kedd

Emma

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben, amikor némelyek megjegyezték, hogy milyen szép kövekkel és díszes fogadalmi ajándékokkal van díszítve a (jeruzsálemi) templom, Jézus ezt mondta: „Jönnek majd napok, amikor abból, amit most itt láttok, kő...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.