Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » egyéb videók »

A tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót május 18-án szervezték meg. Az előadások, műhelybeszélgetések a gyógyulás szentségeiről: a szentgyónásról és a betegek kenetéről szóltak. A szentmise főcelebránsa Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök volt.

A délelőtt folyamán a főelőadást Száraz László a Központi Papnevelő Intézet spirituálisa és Szilágyi Szabolcs piliscsabai plébános tartották, akik a szentgyónás ajándékairól beszéltek. Majd több lelkiségi műhely és fakultáció várta a résztvevőket a délután folyamán. A szentmise kezdetéig folyamatosan lehetőség volt szentgyónásra, lelki beszélgetésre a jelen levő atyákkal.

A délután négy órakor kezdődő szentmisét Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök mutatta be paptestvéreivel. Aki szentbeszédében az ember bűnéről és sebezhetőségéről elmélkedett. Saját életpéldáján keresztül, mutatott rá arra, amikor egy pillanatról a másikra válunk kiszolgáltatottá, de ugyanilyen rövid idő alatt kísérthet meg bennünket a rossz is. „A bűneink és a sebzettségünk jellemzi az életünket. De miért engedi az Úristen, hogy szembeforduljunk az ő rendjével, hogy megsebesülhessünk, és hogy meghaljunk?”- teszi fel a kérdést. Amire a választ a Jelenések Könyvéből elhangzott aznapi szentleckében, találjuk meg, miszerint Isten új eget és földet hirdetett számunkra, letöröl minden könnyet, nem lesz többé gyász, jajkiáltás és fájdalom. Majd Ferenc pápát idézte „nem szeretne steril, Egyházban élni, ahol mindig minden ragyog” - mutatott rá arra, hogy a mindennapi küzdelmek edzik a hitünket és megerősítenek minket. Isten velünk van küzdelmeinkben és mindig új esélyt ad, megbocsájtja gyengeségeinket. Jézus a keresztjére magával vitte bűneinket és ez által gyógyított meg minket és gyógyít most is. Arra hív, hogy gyógyítsuk mi is egymást, azt szeretné, hogy a tanítványai legyünk. „Legyetek tanítványok!” – buzdította a jelenlévő fiatalokat a főpásztor.

A váci megyéspüspök szentbeszéde az alábbi videóban hallgatható meg.

A találkozóról bővebb beszámolót ITT olvashatnak.

Váci Egyházmegye/bg

Farkas Rózsa Liszt Ferenc-díjas cimbalomművész előadóestjét tartották meg a váci Püspöki Palota dísztermében május 19-én vasárnap este.
A koncerten közreműködött Megyesi Schwartz Lúcia a Magyar Állami Operaház magánénekese.
Az évadzáró palotakoncerten Dr. Beer Miklós megyéspüspök is részt vett.
Fotó: Fekete István

2019. április 28.
Kategória: egyéb videók
Áprilisi palotakoncert volt a Püspöki Palota dísztermében.
Közreműködött: Pál Lajos és tanítványai, Pál István "Szalonna", Pál Eszter, Pál Katalin, Blaskó Tamás József, Révész Milán, Schmidt Attila, Schmidt Mátyás, Szász Szabolcs és tanítványa.
Az est során magyar, olasz sváb, balkáni és francia dallamok csendültek fel.
A teltházas koncerten Dr. Beer Miklós megyéspüspök is részt vett.

Az évadzáró palotakoncertre május 19-én 18 órai kezdettel kerül sor.
Regisztrálni a: lonkay.marta@gmail.com email elérhetőségen lehet.

Fotó: Fekete István

2019. április 10.
Kategória: egyéb videók
A Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola tanulói az intézmény 25 éves jubileumi ünnepségén a keresztutat idézték fel nagyböjt utolsó előtti péntekén.

 <   1 2 3 ... 42  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. május 27. hétfő

Hella

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus az utolsó vacsorán így szólt apostolaihoz: Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam. Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.