Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyházmegyei tv adások »

Kórházlelkészi szolgálat - Beszélgetés Pécsi Rita pedagógiai igazgatóval - Meghívó az online Nagymarosi Találkozóra

1. A járványveszély okozta helyzet a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata számára is kihívást jelent. Faragó Artúr egyházmegyei kórházlelkészt kérdeztük a szolgálat lehetőségeiről a jelenlegi helyzetben.
2. Az egyházmegye oktatási-nevelési intézményeiben is - az országos rendelkezéseknek megfelelően - március közepétől online oktatás folyik. A tanárok, diákok és szülők számára is új helyzet kihívásairól, lehetőségeiről beszélgettünk Uzsalyné Pécsi Ritával, az egyházmegye pedagógiai igazgatójával.
3. Május 23-án ismét benépesült volna a nagymarosi plébániakert az ifjúsági találkozóra érkező fiatalokkal. A koronavírus-járvány miatt azonban a szervezőknek át kellett alakítaniuk a terveket: így most online Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra hívnak mindenkit. A találkozó mottójául a kétségek és reménységek közt utat kereső emmauszi tanítványok kérését választották: „Maradj velünk, Urunk!” (Lk 24,29).

1. Marton Zsolt váci megyéspüspök üzenete az idősebb testvérekhez.

2. „Lépj túl a mai nap nehézségén és nyisd ki a holnap kapuját” – ezzel a mottóval indult lelki segítő szolgálat a Váci Egyházmegyében. Vezetőivel, Tóth András egyházmegyei spirituálissal és Jakobszen-Tátrai Zsófia mentálhigiénés család- és párterápiás szakemberrel beszélgettünk.

3. A Váci Egyházmegyei Karitász a jelenlegi körülmények között is folytatta széleskörű tevékenységét és több száz rászoruló családnak, idősnek és beteg személynek nyújtott támogatást az elmúlt időszakban is.

4. A mostani időszakban zajlik az iskolai beiratkozás folyamata, amikor dönteni lehet a katolikus hit- és erkölcstan választásáról. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelősége tájékoztató kampányt indított az oktatásról. Ezzel a rövid videóval szeretnék buzdítani a szülőket, hogy válasszák a katolikus hittant gyermekeik számára.

Idén a világjárvány miatt a váci székesegyházban is zárt ajtók mögött ünnepelték a nagyheti szertartásokat, melyeket Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatott be. A liturgiákon jelen volt dr. Varga Lajos váci segédpüspök, Paszternák Tamás püspöki titkár, Szabad Attila diakónus és három egyházmegyés papnövendék. A zenei szolgálatot Varga László, a székesegyház karnagya végezte.

1. Varga László főszerkesztő atya gondolatai a jelenlegi helyzettel kapcsolatban.
2. Marton Zsolt váci megyéspüspök Tóth András nyíregyházi egyházmegyés görögkatolikus áldozópapot nevezte ki a Váci Egyházmegye egyházmegyei spirituálisává, azaz lelki vezetőjévé. A kilencgyermekes atyával és feleségével beszélgettünk hivatásukról, családjukról és a húsvéti készületről.

Püspöki szentmise hazánkért és az egész világért - Hitoktatók szakmai napja - Megemlékezés a kistarcsai internálótábor mártírjairól

1. Március 15-én Marton Zsolt váci megyéspüspök szentmise keretében imádságos fölajánlást végzett a váci székesegyházban Isten segítségét kérve a váci egyházmegyéért, hazánkért és az egész világért a Covid-19 koronavírus-járvány mielőbbi megfékezése érdekében.

2. Sok program és rendezvény maradt el a kormányzati intézkedéseket követően. A Váci Egyházmegyei Hitoktatók Szakmai Napjára szombaton került sor, rendhagyó formában. A 200 fős rendezvényt két nap alatt kellett átszervezni úgy, hogy a jelentkezők megkapják a legfontosabb információkat. Végül az interneten került lebonyolításra a szakmai nap. Tornay Gábor hitoktatási igazgatót vasárnap délután kerestük meg, hogy az elkövetkező időszak terveiről kérdezzük.

3. 2020. március 1-jén Kistarcsán szentmisét mutatott be Marton Zsolt váci megyéspüspök az egykori internálótáborban szenvedőkért és az áldozatokért, a bűnök bocsánatáért és a sebek gyógyulásáért. Az internálótáborban több katolikus pap is szenvedett, köztük boldog Meszlényi Zoltán püspök, Regőczi István és a még ma is élő Brusznyai József atya. A megemlékezésen és engesztelő imán részt vett Radnóti Zoltán főrabbi, Eszlényi Ákos evangélikus és Riskó János református lelkész is.

 

 <   1 2 3 ... 39  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. május 29. péntek

Magdolna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Amikor (feltámadása után egy alkalommal) Jézus megjelent tanítványainak és velük étkezett, megkérdezte Simon Pétertől: „Simon, János fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?” Péter így szólt: „Igen, Uram, te tudod,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.