Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyházmegyei tv adások »

A téma igen aktuális, sőt egyre sürgetőbb, ezért született meg Uzsalyné dr. Pécsi Rita új könyve "Fejleszt vagy rombol?"-kérdésfelvetéssel és azzal a szándékkal, hogy kulcsot adjon a megoldást kereső szülőknek, pedagógusoknak, illetve minden olyan embernek, aki okosan szeretné az okoseszközöket használni. A könyv írója a legnagyobb veszélyt a függőség kockázatában és a társkapcsolati viszonyok átalakításában látja. Hol a határ? Mire jó, és mire nem való az online világ? Hogyan lehet tájékozódni ebben az útvesztőben? Ennek megértésében szeretnénk segíteni mindenkit műsorunkkal vendégeink gondolatainak, tapasztalatainak megosztásával.

A híres Cecília-hangversenyt 1955 óta mindig Krisztus Király vasárnapjának estéjén tarják. Az egyházi év zenei koronája ez Vácon. Idén a vírushelyzet miatt az interneten szólal meg a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa és a Váci Székesegyházi Kórusiskola. Szól hozzánk Marton Zsolt váci püspök, az interjúkban a székesegyházi énekesek élményeiket és érdekes gondolataikat osztják meg, közben pedig zenei válogatás hangzik el a tavalyi püspöki miséből és az előző évek Cecília-hangversenyeiből.

Beer Miklós nyugalmazott váci püspök Hozzád megyek című könyvének ősbemutatója a váci Credo-házban a vírushelyzet miatt elmaradt. Így rendhagyó módon püspök atya nagymarosi otthonában beszélgetett vele Bánhidy Vajk történész.

Remény útja néven pálos zarándoklat indult Boldog Özséb mennyei születésnapjának 750. évfordulóján Esztergom és Márianosztra között a pálos atyák nyomában. Az idei zarándoklat mottója Jeremiás próféta könyvéből való, „Reménységgel teli jövőt szánok nektek!” Ebben a nehéz időszakban a szervező pálos szerzetesek szerették volna, ha a zarándokok a próféta bizakodásával indulnának neki, nemcsak a zarándoklatnak, hanem a mindennapoknak is.

Urbán Gábor, akolitusAz idei év szeptemberétől a kismarosi Kafarnaum-háznak, a Váci Egyházmegye előkészítő szemináriumának tagja a monori születésű Urbán Gábor.
Civilként kezdett teológiát hallgatni, aktív szerepet töltött be az egyházmegye ifjúsági irodájában és szülővárosának plébániai közösségeiben. Később hitoktatóként és lelkipásztori munkatársként volt jelen több település életében.
Egykori plébánosa, Paszternák Tamás meghívására kezdte el az akolitusképzést, amelynek eredményeként néhány hete Marton Zsolt megyéspüspök akolitussá avatta. Gábornak szívügye az ifjúságpasztoráció és a közösségépítés. Hosszas út vezetett addig, hogy a papi szolgálatra való meghívásra igent mondjon, de a Jóisten lépésről lépésre vezette, és most is vezeti.

 <   1 2 3 ... 42  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. január 26. kedd

Paula és Vanda

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal Jézust fölkeresték anyja és rokonai. De nem mentek be a házba, ahol Jézus tanított, hanem hívatták őt. Akik körülötte ültek, odaszóltak Jézusnak: „Anyád és rokonaid kint vannak, és keresnek...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.