Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyházmegyei tv adások »

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV 2020. szeptember 1-i adásában Marton Zsolt váci megyéspüspökkel beszélgettünk kinevezése első évfordulóján. Kérdeztük az eltelt időszakról: a főpapi szerepről a jelen korban, a missziós plébániák ügyéről, a papi áthelyezésekről, más egyházmegyei aktualitásokról és a jövőbeni terveiről.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV adása 2020. augusztus 18-án
  1. 1. A Váci Egyházmegye ifjúsági régiói munkájának gyümölcse és csúcsa a nyári tábor, melyet régiónként rendeznek meg. A táborok a lelki programok mellett játékos vetélkedőkre és sportolásra is lehetőséget kínálnak a fiataloknak. A központi téma ebben az évben az Eucharisztia volt. Idén a Galgamenti Nagyboldogasszony Közösség táborában jártunk Máriabesnyőn.
  2. 2. A Mária Út Egyesület az augusztusi 1Úton zarándoknapját idén a világ testi-lelki egészségéért ajánlotta föl. A közös imádkozás és gyaloglás sok ezer ember számára nyújt zarándokélményt, és a mai széthúzó világban átélhetik az egységet, mely hatalmas lelki erővel bír. Ebbe a csodálatos imaláncba kapcsolódtak be a Vác környéki települések hívei is, hogy együtt imádkozzák végig a napot és közös szentmisén vegyenek részt a nap végén a Váci Székesegyházban.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV adása 2020. augusztus 4-én

1. Idén huszonötödik alkalommal szervezték meg Palócföld egyik legnagyobb és leglátványosabb közösségi rendezvényét, a palóc búcsút Balassagyarmaton. Az ünnepi szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be Turai János plébános atya koncelebrálásával. A szertartás részeként a megyéspüspök kiszolgáltatta a bérmálás szentségét is. A Szent Anna-napján ünnepelt Palóc búcsú szervezőinek az a szándéka, hogy Szent Anna kultuszát ápolják, a néphagyományt őrizzék és az összetartozás érzését erősítsék.

2. Ünnepélyesen átadták a Benczúr Gyula Rajziskolát a Nógrád megyei Benczúrfalván, Benczúr Gyula festőművész halálának századik évfordulóján. A Pro Arte et Natura Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával építette fel az intézményt, ahol a művészeti oktatás és tehetséggondozás mellett alkotóház is működik. A rajziskolát Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke áldotta meg.

3. Júliusban került sor Bercelen a Szent Damján egyházi könyvtár megnyitójára és megáldására. A kezdeményezésről Hulitka Róbert plébános atyát kérdeztük.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV 2020. július 21-i adásában Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspököt kérdezték a nyugdíjazása óta eltelt időszakról. Beszélt többek között az általa létrehozott Szent Ferenc Szegényei Alapítványról, a karanténidőszak tapasztalatairól, videóblogjáról, jövőbeni terveiről.

1. 2020. június 20-án a váci székesegyházban ünnepélyes szentmise keretében Marton Zsolt váci megyéspüspök Hugyecz Balázst áldozópappá, valamint Fazakas Zsoltot állandó diakónussá szentelte. Az újonnan szentelt diakónussal beszélgettünk.
2. A Filharmónia Magyarország negyedik alkalommal rendezte meg Vácott a Régi Zenei Napokat július 4-től 11-ig, melyen a barokk zene gyöngyszemei kerültek a középpontba.

 <   1 2 3 ... 41  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. szeptember 18. péntek

Diána

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus bejárta a városokat és a falvakat, tanított és hirdette az Isten országát. Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket a gonosz lelkektől és a különféle betegségektől megszabadított:...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.