Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

ADVENTI ELMÉLKEDÉS
és CECÍLIA-HANGVERSENY /részlet/

A Váci Székesegyházi Kórusiskola tagjai, szüleikkel és hozzátartozóikkal szentmisén vettek részt a váci székesegyházban.
Dr Varga Lajos segédpüspök-plébános megáldotta az énekesek által hozott adventi koszorúkat, hogy azok gyertyafénye mellett otthonaikban együtt imádkozhassanak majd a családtagok.

 

Varga László karnagy, a kórusiskola lelki és művészeti vezetője szent Erzsébet kitüntetésekkel is lelkesítette az énekeseket: "ahogy szent Erzsébet sok jót tett mindenkivel, te is sok jót tegyél!" A kis érmeket a sárospataki szent Erzsébet-nővérek adják, akik lelki barátai és társai a váci énekeseknek, lengyel misszionáriusok itt nálunk Magyarországon és rendszeresen imádkoznak a kórusiskoláért.

Az adventi készületben a Veszprémi Bazilika Szent Mihály Kórusának tagjai is hangolták a jelenlévők lelkét a Megváltóval való találkozás örömére.

A 116 kórusiskolás fiú és lány énekes nagy lelkesedéssel és áhítattal vonult be a templomba. A felső tagozatosok irányításával a kicsik is otthon érzik magukat az Isten házában.

Az oltár előtt adventi koszorúk sorakoztak, melyeket a kórista gyermekek szülei hoztak, hogy azok megszentelése után hazavigyék és esténként az adventi gyertyák fényénél a közös családi imában átéljék az Istennel való együttlét örömét.

A gyermekek lelki felkészítésében a család, a templom és az iskola egymást segítik. A kóruséneklés pedig érzelmileg is elmélyíti mindazt, amit szüleiktől, lelkipásztoraiktól és pedagógusaiktól az Isten és egymás szeretetéről tanulnak. A krisztusi keresztény szeretet olyan mint az édesanya szeretete. Feltétel nélküli és önzetlen. Őszinte és mentes az érdekektől.

Az adventi koszorún fellobbant az első láng. Mindenkinek szívében  barátságos meleg és fényesség ragyogott és boldogság egymás szeretetében, Jézus közelségében. Megérezték ezt talán már azok a kicsik is, akik még ugyan nem járnak iskolába, de szüleik ölében, vagy velük a padban üldögélve élvezték a szentmise hol komoly, hol pedig vidám légkörét. Közülük sokan már azt is várják, hogy egy-két év múlva ők is kórusiskolások lehessenek.

Tiszteletreméltó a sok-sok fiatal szülő tiszta szívű szándéka, hogy kis gyermekeiket vallásosan neveljék. Jézushoz szeretnék hozni a gyermekeiket, hogy Ő az ölébe vegye őket és megáldja az életüket. Velük legyen majd a felnőtt évek során is, örömökben és a megpróbáltatásokban is mindvégig.

A veszprémi székesegyház szent Mihály Kórusának tagjai között énekelnek néhányan a veszprémi katolikus általános iskola vezetői és pedagógusai közül is, aki szeretnék Veszprémben is megszervezni a székesegyházi kórusiskolát. Vezetőjük Zsilinszky Cecília karnagy vezetésével egy 19. századi ordináriumot énekeltek nálunk.

Verbay Zsolt székesegyházi orgonista és Verbay Zsuzsanna karnagy a kórusiskola zenetanárai a szentmise után ezt mondták:" A keresztény életre nem csak tanítani, de főként nevelni is érdemes a gyermekeinket, hiszen ez ad majd számukra állóképességet és hűséget a későbbi évtizedek során. Áldás lesz majd az életükön és Isten, aki már most kicsi korukban a tenyerén hordozza őket rendszeresen védi és segíti majd őket."

 <   1 ... 137 138 139 140 141 ... 191  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. január 17. vasárnap

Antal és Antónia

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben (Keresztelő) János ott állt két tanítványával, és mihelyt meglátta Jézust, amint közeledett, így szólt: „Nézzétek, az Isten Báránya!” Két tanítványa hallotta, hogy (János) ezt mondta,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.