Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

2019. október 27.
Kategória: egyéb videók
Hidegvízben fürdetett gondolataink avagy emberi improvizáció két hangra címmel került megrendezésre a hónap egyik kiemelt kulturális eseménye, a Püspöki Palota dísztermében október 27-én.

A teltházas esten Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és Takács Bence Ervin előadóművész, versmondó, az MMA ösztöndíjasának nem mindennapi előadását hallhatta a publikum.

A következő palotakoncert november 17-én, vasárnap 18 órai kezdettel kerül megrendezésre. Az est főszereplője Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekes lesz. Regisztrálni a: lonkay.marta@gmail.com email címen lehet.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartottak ünnepségsorozatot Vácott, melynek zárásaként Pétery József váci püspök emléktábláját koszorúzták meg. A megemlékező beszédet mostani utódja, Marton Zsolt váci megyéspüspök mondta.

1."Emlékezzetek meg elöljáróitokról, akik Isten szavát hirdették nektek. Gondoljatok életútjuk végére, és kövessétek őket a hitben. Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké."

Ez volt a mottója a Váci Egyházmegyei Könyvtár, Székesegyházi Kincstár, Váci Egyházmegyei Múzeum, valamint a Váci Püspöki és Káptalani Levéltár által Csáky Károly Emmánuel és Hanauer Árpád István püspökök székváltásának 100. jubileumi éve alkalmából megrendezésre került emlékkonferenciának, melyet október 4-én tartottak a Váci Althann Házban. A konferencia fővédnöke dr. Varga Lajos váci segédpüspök volt.
2. A Váci Székesegyházi Kórusiskola a rendszeres iskolamisék mellett az egyházi ünnepek alkalmával a nagytemplomban is énekel. A mintegy kettőszáz gyermek hitéleti nevelése a professzionális kóruséneklés eszközével és a rendszeres liturgikus szolgálat által történik. Minden gyermek valamilyen hangszeren is tanul. Az iskola és a templom az ő életükben összekapcsolódik, összetartozik. A kórusiskolás életforma sok élménnyel jár.
Pillantsunk be most néhány percre az egyik „karolinás misére” a Váci Székesegyházba Magyarok Nagyasszonya ünnepén!

2019. október 13-án, vasárnap 10.00 órakor Marton Zsolt váci megyéspüspök szentmisét mutatott be Maglódon a Rózsafüzér Királynője-plébániatemplomban. A homíliát tekinthetik meg.

2019. október 10.
Kategória: egyéb videók
Sillye Jenő tanúságtétellel egybekötött, zenés könyvbemutatója volt október 10-én a Credo Házban.

Az esten jelen volt Réti József, a könyv szerzője. Továbbá, Marton Zsolt megyéspüspök és Beer Miklós nyugalmazott püspök atya.

Külön köszönet az esten közreműködő zenész barátok zenei szolgálatáért.

Fotó: Fekete István
Videó: Czinege Gábor

 

 <    1 2 3 4 ... 145  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. november 14. csütörtök

Aliz

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

A farizeusok egyszer megkérdezték Jézustól, mikor jön el az Isten országa. Ő ezt válaszolta: „Isten országa nem jön el szembetűnő módon. Nem lehet azt mondani: „Nézd itt van, vagy amott!” Isten országa köztetek...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.