Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

1. Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök június 16-án szülőfalujában, a Nógrád megyei Csesztvén ünnepelte pappá szentelésének 25. évfordulóját. Szentháromság vasárnapján több mint ötszázan jöttek el a középkori Szent Márton-templomhoz hálát adni az elmúlt 25 év örömeiért. A szentmise szónoka dr. Beer Miklós váci megyéspüspök volt.
2. A Váci Székesegyházban 2019. június 24-én délelőtt immáron hatodik alkalommal gyűltek össze az egyházmegye fenntartásában működő köznevelési, illetve -oktatási intézmények munkatársai, hogy szentmise keretében adjanak hálát az Úrnak az elmúlt tanévben elért eredményekért. A szentmisét dr. Beer Miklós megyéspüspök mutatta be.
A szentmisét követően került sor a „Te Deum”-díjak, a „Te Deum Életmű”-díjak, illetve a „Szent Gellért”-díj arany és ezüst fokozatának átadására.

A műsor elején elhangzik dr. Beer Miklós váci megyéspüspök pünkösdi szentbeszéde, majd riportfilmünk következik a Magyar Katolikus Rádió elmúlt 15 évéről.

1. Április 27-én Patakon került megrendezésre az Váci Egyházmegyei Szent Gyermekség Műve, vagy másképpen: a Missziós Gyermekek Társaságának éves találkozója, amelyre az egyházmegye több településéről érkeztek a gyermekek. A találkozó szentmisével kezdődött, amelyet dr. Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be, P. Benvin Sebastian, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója és Berta László plébános koncelebrálásával. A szentbeszédet követően a gyermekek ünnepélyes missziós fogadalmat tettek, melyben önként vállalták a "kis ima és kis áldozat szolgálatát" gyermektársaik felé, majd a megyéspüspök atya megáldotta az új missziós gyermekeket. A szentmise végén a kis új missziósok megkapták zöld sapkájukat, az együvé tartozás jeléül.

2. A váci Boldog Apor Vilmos Katolikus Főiskola a korábbi évek hagyományát folytatva idén a hetedik alkalommal szervezte meg Keresztény Neveléstudományi Konferenciáját, ezúttal a Károli Gáspár Református Egyetem együttműködésével. A konferencia a keresztény szemléletű hazai és külföldi neveléstudományi kutatások mellett a keresztény nevelés és oktatás múltból származó legfontosabb értékeinek, jelenbeli és jövőbeni kihívásainak és feladatainak számbavételét tűzte napirendjére. Ebben az évben különösen is a családpedagógiai tartalmak, a családi életre nevelés, a családban folyó nevelés és a keresztény pedagógiai gondolkodás kapcsolatát helyezték előtérbe. A rendezvény mottója volt: ”…hogy életük legyen, és bőségben legyen."

A tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót május 18-án szervezték meg. Az előadások, műhelybeszélgetések a gyógyulás szentségeiről: a szentgyónásról és a betegek kenetéről szóltak. A szentmise főcelebránsa Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök volt.

A délelőtt folyamán a főelőadást Száraz László a Központi Papnevelő Intézet spirituálisa és Szilágyi Szabolcs piliscsabai plébános tartották, akik a szentgyónás ajándékairól beszéltek. Majd több lelkiségi műhely és fakultáció várta a résztvevőket a délután folyamán. A szentmise kezdetéig folyamatosan lehetőség volt szentgyónásra, lelki beszélgetésre a jelen levő atyákkal.

A délután négy órakor kezdődő szentmisét Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök mutatta be paptestvéreivel. Aki szentbeszédében az ember bűnéről és sebezhetőségéről elmélkedett. Saját életpéldáján keresztül, mutatott rá arra, amikor egy pillanatról a másikra válunk kiszolgáltatottá, de ugyanilyen rövid idő alatt kísérthet meg bennünket a rossz is. „A bűneink és a sebzettségünk jellemzi az életünket. De miért engedi az Úristen, hogy szembeforduljunk az ő rendjével, hogy megsebesülhessünk, és hogy meghaljunk?”- teszi fel a kérdést. Amire a választ a Jelenések Könyvéből elhangzott aznapi szentleckében, találjuk meg, miszerint Isten új eget és földet hirdetett számunkra, letöröl minden könnyet, nem lesz többé gyász, jajkiáltás és fájdalom. Majd Ferenc pápát idézte „nem szeretne steril, Egyházban élni, ahol mindig minden ragyog” - mutatott rá arra, hogy a mindennapi küzdelmek edzik a hitünket és megerősítenek minket. Isten velünk van küzdelmeinkben és mindig új esélyt ad, megbocsájtja gyengeségeinket. Jézus a keresztjére magával vitte bűneinket és ez által gyógyított meg minket és gyógyít most is. Arra hív, hogy gyógyítsuk mi is egymást, azt szeretné, hogy a tanítványai legyünk. „Legyetek tanítványok!” – buzdította a jelenlévő fiatalokat a főpásztor.

A váci megyéspüspök szentbeszéde az alábbi videóban hallgatható meg.

A találkozóról bővebb beszámolót ITT olvashatnak.

Váci Egyházmegye/bg

Farkas Rózsa Liszt Ferenc-díjas cimbalomművész előadóestjét tartották meg a váci Püspöki Palota dísztermében május 19-én vasárnap este.
A koncerten közreműködött Megyesi Schwartz Lúcia a Magyar Állami Operaház magánénekese.
Az évadzáró palotakoncerten Dr. Beer Miklós megyéspüspök is részt vett.
Fotó: Fekete István

 <    1 2 3 4 ... 141  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. augusztus 22. csütörtök

Menyhért és Mirjam

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus ismét példabeszédekben szólt a főpapokhoz és a nép véneihez: A mennyek országa olyan, mint amikor egy király menyegzőt rendezett a fiának. Elküldte szolgáit, hogy szóljanak a meghívottaknak, jöjjenek...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.