Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

1. Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök atya karácsonyi köszöntő gondolatai.
2. „Gyermekeim, ne szeressünk se szóval, se nyelvvel, hanem tettel és igazsággal” mondja János apostol. Ennek a segítő szeretetnek egy kedves megnyilvánulását mutatjuk be, mely egyházmegyénk katolikus iskolái között indult el példát mutatva Krisztus szeretetéről.

2018. december 19.
Kategória: egyéb videók
Előadó: Dr. Csáki Tibor Vác-Felsőváros plébánosa

Dr. Csókay András idegsebész, Prima Primissima- és Semmelweis Ignác-díjas orvos adventi előadását hallgathatták meg az érdeklődők a váci "Öregkórház" felújított kápolnájában 2018 decemberében.

Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök MOST MÁR LÁTOM című könyvének bemutatója volt advent harmadik hetében a váci Credo-házban.

1. Mindszenty-ünnepség Felsőpetényben
2. Major Sándor-emlékmise Kismaroson
3. Berkenye 300 éves jubileuma

  1. 1. A Szilágyi Erzsébet Nőegylet kezdeményezésére 1992 óta minden évben emlékünnepséget rendeznek Felsőpetényben és Rétságon Mindszenty József bíboros, hercegprímás kiszabadulásának évfordulója alkalmából. A szocialista-kommunista hatalom a bíborost a felsőpetényi Almásy-kastélyban tartotta házi őrizetben, s 1956. október 30-án rétsági katonák szabadították ki fogságából. A szép számban megjelent megemlékezők főcelebránsa Bíró László tábori püspök volt.
  2. 2. „Szeretteink sírjához a feltámadás hitével és az újratalálkozás reményével menjünk.” Három nappal Mindenszentek ünnepét követően szentmise keretében emlékeztek meg Major Sándor atyáról, a néhai kismarosi plébánosról, akinek köszönhetően 1971-ben elindulhatott a Nagymarosi Ifjúsági találkozók sorozata. Az emlékmisét dr. Beer Miklós váci megyéspüspök mutatta be, Gáspár István plébános és Boros Zoltán címzetes esperes koncelebrálásával, a Kismarosi Római Katolikus Templomban. A liturgiában a zenei szolgálatot Sillye Jenő és a helyi gitáros kórus látta el. A szentáldozást követően Sillye Jenő zeneszerző, egyházi könnyűzenész imája hangzott el, aki szintén jelen volt az ifjúsági találkozók kezdeteinél is. A püspöki áldást követően a hívek kivonultak a néhai plébános sírjához, amely után szeretetvendégségre került sor.
  3. 3. „…mindaz, aki elhagyja értem otthonát, testvéreit, nővéreit, atyját, anyját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap…”Idén ünnepeli újratelepítésének háromszázadik évfordulóját a Börzsöny lábánál meghúzódó kis falu, Berkenye. A község címerén gróf Althann Mihály Frigyes bíboros, váci püspök látható, aki 1718-ban a török időkben teljesen elnéptelenedett falut a bajorországi Würzburgi egyházmegyéből származó telepesekkel népesítette be. A jubileum alkalmából október 14-én dr. Beer Miklós váci megyéspüspök szentmiseáldozatot mutatott be a berkenyei Szent Kereszt felmagasztalása-templomban Győry-Fáy Csaba plébános, helyettes esperes és Varga András esperes atyák koncelebrálásával. A szentmisén jelen volt Pálos Frigyes Leó őrkanonok, prépost, az Althannok örökségének gondozója és védelmezője, Schmidt Józsefné, Berkenye polgármestere, Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője, a környék polgármesterei, a Német Kisebbségi Önkormányzat képviselői, bajorországi, csehországi és erdélyi vendégek. A rendezvény különböző fajú berkenyefáknak a község, a térség, az egyházmegye, valamint a külföldi delegációk vezetői általi elültetésével folytatódott, ezzel is szimbolizálva az összefogást és a jövő építését.

 <    1 2 3 4 5 ... 137  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. február 21. csütörtök

Eleonóra

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egyszer elment tanítványaival a Fülöp-Cezáreája környékén fekvő falvakba. Útközben megkérdezte őket: „Kinek tartanak engem az emberek?” A tanítványok azt felelték: „Egyesek Keresztelő Jánosnak,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.