Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyéb videók »

Az idei évben Dr. Csáki Tibor jelenleg nagymarosi, volt vác-felsővárosi plébános, valamint Kucsák Gábor könyvkötőmester részesült Migazzi-díjban. Az elismeréseket a néhai püspök születésnapján, október 20-án adta át Marton Zsolt váci megyéspüspök a Migazzi Alapítvány kuratóriumi tagjaival együtt a váci Credo-házban.

A hét szentje sorozat tizennyolcadik részében Beer Miklós püspök atya emlékezik vissza Szent II. János Pál pápára.

2005-ben Venezuelából indult el az a kezdeményezés, hogy egymillió gyermek mondja egyszerre a rózsafüzért a világbékéért imádkozva. Ehhez csatlakozott a váci Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola is. Az előző években a Nagyboldogasszony Székesegyház adott méltó helyszínt az eseménynek, idén a vírushelyzet miatt az osztályok az iskolarádión keresztül csatlakozhattak ehhez az imához és együtt kérték égi Édesanyánk közbenjárását a járvány sújtotta világért.

A hét szentje sorozat tizenhetedik részében Hugyecz Balázs atya elmélkedik Avilai Nagy Szent Teréz egyháztanítóról, a kármelita rend megújítójáról.

A Váci Székesegyházi Kórusiskolában négy énekkar működik: a Kicsinyek Kórusa, a Gaudia, a Laetitia és az Ifjúsági kórusok.
Mindenekelőtt a karének és mellette a hangszeres tudás gyarapodásával fejlődik folyamatosan a kettőszázharminc székesegyházi gyermekénekes. Négy zenei fokozatot, szakmai rangot jelez a pelerin, a liturgikus ruha, valamint a piros illetve arany zsinóros mellkereszt. A mellkereszteket ezúttal ünnepélyes szentmise keretében a 3. és 4. osztályosok kapták meg.

 <   1 2 3 ... 63  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. október 24. szombat

Salamon

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így szólt a sokasághoz: Ha látjátok, hogy nyugaton felhő támad, mindjárt mondjátok: „Eső jön!”, és úgy is történik. Ha déli szél fúj, azt mondjátok: „Hőség lesz!”,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.