Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » egyéb videók »

Az online katekézissorozat 8. részében Torma Joel atya elmélkedik a csendről és magányról.

Az online katekézissorozat 7. részében Torma Joel atya beszél Jézus jelenlétéről a családban, a kölcsönös szeretetben.

Az online katekézissorozat 6. részében Gáspár István atya beszél. A mai téma: A vasárnap ünneplése otthon.

Marton Zsolt váci megyéspüspök úgy határozott, hogy a jelenlegi járványhelyzetben minden héten videó üzeneten keresztül nyújt bátorítást az egyházmegye valamelyik szolgálattevő közösségének. Szavait első alkalommal paptestvéreihez intézte.

A főpásztor együttérzéséről és támogatásáról biztosította az egyházmegye papságát. Idézett a papi szolgálatról és életről szóló II. Vatikáni Zsinat PRESBYTERORUM ORDINIS kezdetű dekrétumból „a hívők között, hogy egy testté szerveződjenek, „amelyben más a szerepe minden tagnak” (Róm 12,4) egyeseket szolgává tett, hogy a hívők közösségében felszentelésük folytán hatalmuk legyen áldozatot bemutatni és bűnöket megbocsátani, s hogy Krisztus nevében az emberek javára nyilvánosan is gyakorolják a papi hivatalt”. Ennek megfelelően a pap elsődleges feladata a hivatását beteljesíteni: mindenkinek hirdetni Isten igéjét és az Áldozatot bemutatni.

Megerősítette az atyákat abban, hogy szolgálatuknál fogva értékesek, és habár hívek jelenléte nélkül mutatják be az Áldozatot, szentmiséjük érvényes, mindezt tegyék hívő közösségük javára. Az igehirdetésnek találják meg azt az elektronikus formáját, amellyel minél szélesebb körben eljuttathatják Isten üzenetét. Végül azt tanácsolta a megyéspüspök, mivel a közösségi programok szünetelésével több szabadidejük lett az atyáknak – mélyüljenek el hitükben, olvassanak teológiai irodalmat, lelkipásztori tevékenykedésüket pedig igyekezzenek, amikor lehetséges, online formában gyakorolni. A rájuk bízott híveiket keressék és bíztassák, hogyha vége lesz ennek a nehéz helyzetnek megújult hittel tudjanak együtt örülni Krisztus Egyházában.

Lejegyezte: Bölönyi Gabriella

Megtekinthető: 

Az online katekézissorozat 5. részében Rolik Róbert atya beszél. A mai nap témája: mértéktelen fogyasztás helyett előrelátás.

 <    1 2 3 4 5 ... 56  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. április 8. szerda

Dénes

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Az utolsó vacsorán Jézus mélyen megrendült lelkében, és újból kijelentette: „Bizony, bizony, mondom nektek, egy közületek elárul engem.” Erre a tanítványok tanácstalanul egymásra néztek, mert nem tudták, kiről...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.