Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyéb videók »

A váci Credo-ház Hit és Hivatás című beszélgető műsorsorozata vendége Marton Zsolt váci megyéspüspök volt, akit Jákfalvy Kata kérdezett életéről, hitéről, elhivatottságáról.

A jelenlévők meghallgathatták a megyéspüspök életútját, milyen pályára készült, hogyan jutott el a papi szemináriumig és hogyan dolgozott és érlelődött benne a papi hivatás. Beszélt pedagógiai elveiről, mint Don Boscót követő, kedvenc olvasmányairól, ahol a monasztikus irodalom, Szent Ágoston és Chiara Lubich írásai különleges helyet foglalnak el.

Megismerhették püspöki kinevezésének körülményeit, érdekességeit az örömteli hír titoktartásának különlegességét valamint a jelen és a jövő feladatairól szólt a beszélgetés. Az ima, a szentségimádás és a testmozgás megyéspüspökünk mindennapjainak része, amelyekből lelkileg és testileg táplálkozik.

 

Az est folyamán egy olyan embert ismerhettünk meg aki közvetlenségéről, őszinteségéről és hivatásbeli hűségéről tett tanúbizonyságot, akinek püspökként is az a célja, hogy ember legyen és aki püspöki jelmondatába is Isten hűségét hirdeti.

Jó egészséget kívánunk további szolgálatához!

Szöveg: Bölönyi Gabriella

Fotó: Fekete István

Váci Egyházmegye

Az ökumenikus imahetet követő napon, a holokauszt nemzetközi emléknapján immár harmadik alkalommal gyűltek össze a váci Credo-házban a különböző felekezetű keresztény és zsidó hitű emberek, hogy együtt imádkozzanak.

Január 26-án a református templomban tartották az idei ökumenikus imahét záró istentiszteletét, az igehirdető Dr. Varga Lajos váci segédpüspök volt.

2020. január 25-én emlékeztek meg a Fokolare Mozgalom tagjai alapítójuk, Chiara Lubich születésének 100. évfordulójáról a budapesti Szent Margit Gimnáziumban. A hálaadó szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be.

 <   1 ... 3 4 5 6 7 ... 54  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. június 2. kedd

Anita és Kármen

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egyszer néhány farizeust és Heródes-párti embert küldtek Jézushoz, hogy szaván fogják őt. Azok odamentek hozzá, és megszólították: „Mester, tudjuk, hogy igazmondó vagy. Nem befolyásol a mások véleménye, és nem...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
 • 2020.06.02. 08:00
  ADOMÁNYBOLT - ÚJRANYITÁS
 • 2020.06.04. 16:30
  A MAGYAR KATOLIKUS PÜSPÖKI KONFERENCIA KÖZLEMÉNYE - JÚNIUS 4.
 • 2020.06.04. 16:30
  EGY MIATYÁNK A MAGYAROKÉRT – IMALÁNC TRIANON ÉVFORDULÓJÁN
 • 2020.06.06. 19:30
  ORGONAHANGVERSENY SZENTHÁROMSÁG ÜNNEPÉNEK ELŐESTÉJÉN
 • 2020.06.07. 08:00
  GÖRÖGKATOLIKUS SZENT LITURGIA A KAROLINA-KÁPOLNÁBAN - ÚJRA
 • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.