Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » egyéb videók »

Az Egészség megőrzése idős korban - Dr. Papp Lajos világhírű szívsebész professzor előadása

2019. augusztus 12.
Kategória: egyéb videók
A Pálos Nővérek bemutatkozó kisfilmje.

Megyés főpásztorunkat kérdeztük az elmúlt 16 évről és a püspöki székváltás körülményeiről.

„A mi papunkat nevezte ki a Szentatya, az egyházmegyénk papját. Azt hiszem, nagyon jó döntést hoztak, amikor nem idegenből hoznak ide valakit az egyházmegye élére, hanem olyan papot, aki itt nőtt föl, ide köti őt az elmúlt évek szolgálata, akit ismerünk és szeretünk" - mondta Beer Miklós püspök atya.

Váci Egyházmegye

2019. július 12-én Őszentsége Ferenc pápa Marton Zsoltot, a Központi Papnevelő Intézet rektorát váci megyéspüspökké nevezte ki.

Püspökszentelése 2019. augusztus 24-én 10 órakor a Váci Székesegyházban lesz.

Szeretettel várjuk az egyházmegye papságát és a híveket.

Fogadjuk szeretettel, imádkozzunk az új Főpásztorért.

Marton Zsolt 1966. március 26-án született Budapesten. Általános iskola után, középiskolai tanulmányokra a kecskeméti Piarista Gimnáziumba került. 1988-ban tanítói diplomát szerzett a Zsámbéki Tanítóképző Főiskolán. Teológiai tanulmányait 1992-ben kezdte Veszprémben, majd a váci püspök Győrbe küldte. Ezután Budapestre került, a Központi Papnevelő Intézetbe. 1998-ban szerzett teológus diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán. 1998. június 20-án szentelték pappá Vácott a Váci Egyházmegye szolgálatára.

Szolgálati helyei:

1998-1999:     püspöki titkár és bírósági jegyző

1999-2000:     káplán Nagykátán

2000-2003:     Dány plébániai kormányzója

2002-2003:     Váci Hittudományi Főiskola Levelező tagozatának tanára

2003-2008:     a Központi Papnevelő Intézet prefektusa

2008-2015:     Felső- és Alsógöd plébánosa, valamint váci kerületi esperes

2015-2019:     a Központi Papnevelő Intézet rektora

 Budapest, 2019. július 12.

 a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága

Fotó: Fábián Attila

Váci Egyházmegye

A tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót május 18-án szervezték meg. Az előadások, műhelybeszélgetések a gyógyulás szentségeiről: a szentgyónásról és a betegek kenetéről szóltak. A szentmise főcelebránsa Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök volt.

A délelőtt folyamán a főelőadást Száraz László a Központi Papnevelő Intézet spirituálisa és Szilágyi Szabolcs piliscsabai plébános tartották, akik a szentgyónás ajándékairól beszéltek. Majd több lelkiségi műhely és fakultáció várta a résztvevőket a délután folyamán. A szentmise kezdetéig folyamatosan lehetőség volt szentgyónásra, lelki beszélgetésre a jelen levő atyákkal.

A délután négy órakor kezdődő szentmisét Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök mutatta be paptestvéreivel. Aki szentbeszédében az ember bűnéről és sebezhetőségéről elmélkedett. Saját életpéldáján keresztül, mutatott rá arra, amikor egy pillanatról a másikra válunk kiszolgáltatottá, de ugyanilyen rövid idő alatt kísérthet meg bennünket a rossz is. „A bűneink és a sebzettségünk jellemzi az életünket. De miért engedi az Úristen, hogy szembeforduljunk az ő rendjével, hogy megsebesülhessünk, és hogy meghaljunk?”- teszi fel a kérdést. Amire a választ a Jelenések Könyvéből elhangzott aznapi szentleckében, találjuk meg, miszerint Isten új eget és földet hirdetett számunkra, letöröl minden könnyet, nem lesz többé gyász, jajkiáltás és fájdalom. Majd Ferenc pápát idézte „nem szeretne steril, Egyházban élni, ahol mindig minden ragyog” - mutatott rá arra, hogy a mindennapi küzdelmek edzik a hitünket és megerősítenek minket. Isten velünk van küzdelmeinkben és mindig új esélyt ad, megbocsájtja gyengeségeinket. Jézus a keresztjére magával vitte bűneinket és ez által gyógyított meg minket és gyógyít most is. Arra hív, hogy gyógyítsuk mi is egymást, azt szeretné, hogy a tanítványai legyünk. „Legyetek tanítványok!” – buzdította a jelenlévő fiatalokat a főpásztor.

A váci megyéspüspök szentbeszéde az alábbi videóban hallgatható meg.

A találkozóról bővebb beszámolót ITT olvashatnak.

Váci Egyházmegye/bg

 <   1 ... 5 6 7 8 9 ... 49  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. január 27. hétfő

Angelika

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal Jeruzsálemből írástudók jöttek (Kafarnaumba), és azt híresztelték Jézusról: „Belzebub szállta meg”, és: „A gonosz lelkek fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket.” Ám ő...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.