Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyéb videók »

A váci Credo-ház Hit és Hivatás című beszélgető műsorsorozata vendége Marton Zsolt váci megyéspüspök volt, akit Jákfalvy Kata kérdezett életéről, hitéről, elhivatottságáról.

A jelenlévők meghallgathatták a megyéspüspök életútját, milyen pályára készült, hogyan jutott el a papi szemináriumig és hogyan dolgozott és érlelődött benne a papi hivatás. Beszélt pedagógiai elveiről, mint Don Boscót követő, kedvenc olvasmányairól, ahol a monasztikus irodalom, Szent Ágoston és Chiara Lubich írásai különleges helyet foglalnak el.

Megismerhették püspöki kinevezésének körülményeit, érdekességeit az örömteli hír titoktartásának különlegességét valamint a jelen és a jövő feladatairól szólt a beszélgetés. Az ima, a szentségimádás és a testmozgás megyéspüspökünk mindennapjainak része, amelyekből lelkileg és testileg táplálkozik.

 

Az est folyamán egy olyan embert ismerhettünk meg aki közvetlenségéről, őszinteségéről és hivatásbeli hűségéről tett tanúbizonyságot, akinek püspökként is az a célja, hogy ember legyen és aki püspöki jelmondatába is Isten hűségét hirdeti.

Jó egészséget kívánunk további szolgálatához!

Szöveg: Bölönyi Gabriella

Fotó: Fekete István

Váci Egyházmegye

Az ökumenikus imahetet követő napon, a holokauszt nemzetközi emléknapján immár harmadik alkalommal gyűltek össze a váci Credo-házban a különböző felekezetű keresztény és zsidó hitű emberek, hogy együtt imádkozzanak.

Január 26-án a református templomban tartották az idei ökumenikus imahét záró istentiszteletét, az igehirdető Dr. Varga Lajos váci segédpüspök volt.

2020. január 25-én emlékeztek meg a Fokolare Mozgalom tagjai alapítójuk, Chiara Lubich születésének 100. évfordulójáról a budapesti Szent Margit Gimnáziumban. A hálaadó szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be.

 <   1 ... 6 7 8 9 10 ... 57  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. augusztus 14. péntek

Marcell

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal a farizeusok próbára akarták tenni Jézust. Megkérdezték tőle: „Szabad-e a férfinak bármilyen okból elbocsátania a feleségét?” Jézus ezt felelte: „Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdetben férfinak...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.