Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyházmegyei tv adások »

2020. szeptember 26-án a váci székesegyházban Marton Zsolt váci megyéspüspök lektorokat és akolitusokat avatott. A Váci Egyházmegyei Katolikus TV 2020. szeptember 29-i adásában az újonnan avatott világi szolgálattevőkkel beszélgettünk meghívásukról, a képzés felemelő pillanatairól, a közösség fontosságáról és az akolitushivatásról.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV 2020.szeptember 15-i adásában elsőként a kórházlelkészek őszi lelkinapjára, majd a Történelmi Emlékhelyek Napja rendezvénysorozat váci eseményére látogatnak el.
  1. A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának lelkigondozói és önkéntes beteglátogatói idén is szép számmal gyűltek össze Dr. Faragó Artúr egyházmegyei kórházlelkész vezetésével lelki és szakmai napjuk alkalmából. A szentmisét követően tartalmas előadásokkal gazdagodhattak a résztvevők.
  2. Augusztus 29-én, a „Történelmi Emlékhelyek Napja” alkalmából Vácott, a Ligetben is gazdag programmal várták az érdeklődőket a helyi szervezők. A Hétkápolna kegytemplom, a honvéd emlékmű, a források varázslatos környezete nagyon fontos szakrális-, történelmi-, kulturális- és természeti helyszín. Az esemény keretében számos érdekes előadás hangzott el többek között a váci csatákról, a Liget természetvédelmi értékeiről vagy a Kegytemplomról. A programon közreműködött Török Máté gitáros-énekes, Dobos Levente népzenész, valamint a Dunakeszi Ifjúsági Szimfonikus Zenekar.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV 2020. szeptember 1-i adásában Marton Zsolt váci megyéspüspökkel beszélgettünk kinevezése első évfordulóján. Kérdeztük az eltelt időszakról: a főpapi szerepről a jelen korban, a missziós plébániák ügyéről, a papi áthelyezésekről, más egyházmegyei aktualitásokról és a jövőbeni terveiről.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV adása 2020. augusztus 18-án
  1. 1. A Váci Egyházmegye ifjúsági régiói munkájának gyümölcse és csúcsa a nyári tábor, melyet régiónként rendeznek meg. A táborok a lelki programok mellett játékos vetélkedőkre és sportolásra is lehetőséget kínálnak a fiataloknak. A központi téma ebben az évben az Eucharisztia volt. Idén a Galgamenti Nagyboldogasszony Közösség táborában jártunk Máriabesnyőn.
  2. 2. A Mária Út Egyesület az augusztusi 1Úton zarándoknapját idén a világ testi-lelki egészségéért ajánlotta föl. A közös imádkozás és gyaloglás sok ezer ember számára nyújt zarándokélményt, és a mai széthúzó világban átélhetik az egységet, mely hatalmas lelki erővel bír. Ebbe a csodálatos imaláncba kapcsolódtak be a Vác környéki települések hívei is, hogy együtt imádkozzák végig a napot és közös szentmisén vegyenek részt a nap végén a Váci Székesegyházban.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV adása 2020. augusztus 4-én

1. Idén huszonötödik alkalommal szervezték meg Palócföld egyik legnagyobb és leglátványosabb közösségi rendezvényét, a palóc búcsút Balassagyarmaton. Az ünnepi szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be Turai János plébános atya koncelebrálásával. A szertartás részeként a megyéspüspök kiszolgáltatta a bérmálás szentségét is. A Szent Anna-napján ünnepelt Palóc búcsú szervezőinek az a szándéka, hogy Szent Anna kultuszát ápolják, a néphagyományt őrizzék és az összetartozás érzését erősítsék.

2. Ünnepélyesen átadták a Benczúr Gyula Rajziskolát a Nógrád megyei Benczúrfalván, Benczúr Gyula festőművész halálának századik évfordulóján. A Pro Arte et Natura Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával építette fel az intézményt, ahol a művészeti oktatás és tehetséggondozás mellett alkotóház is működik. A rajziskolát Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke áldotta meg.

3. Júliusban került sor Bercelen a Szent Damján egyházi könyvtár megnyitójára és megáldására. A kezdeményezésről Hulitka Róbert plébános atyát kérdeztük.

 <    1 2 3 4 ... 42  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. január 26. kedd

Paula és Vanda

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal Jézust fölkeresték anyja és rokonai. De nem mentek be a házba, ahol Jézus tanított, hanem hívatták őt. Akik körülötte ültek, odaszóltak Jézusnak: „Anyád és rokonaid kint vannak, és keresnek...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.