Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyházmegyei tv adások »

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV új adásában bemutatjuk Hugyecz Balázs újmisés atyát, valamint az egyházmegyei katolikus iskolák és nevelési intézmények évzáró Te Deum-án készült riportunkat tekinthetik meg.

Pünkösd - Digitali - Adománybolt - Joelcafe

1. Marton Zsolt váci megyéspüspök hívek jelenlétében ünnepi szentmisét mutatott be pünkösdvasárnap a váci székesegyházban. Püspök atya pünkösdöt a húsvéti öröm beteljesedésének nevezte. Homíliájában az ünnep kialakulásáról, történetiségéről és jelentőségéről elmélkedett.

2. Idén is megrendezésre került az egyházmegye ifjúsági összrégiós találkozója, de ezúttal a járványhelyzet miatt digitális találkozó formájában. A közös lelki készület a nyári táborokra, az imádság, a szentmise, az előadások megtekintése, azok kiscsoportos feldolgozása és a közös játék mind online valósult meg.

3. A Váci Egyházmegyei Karitász Hattyú utcai Adományboltja a korlátozások feloldásával június 2-án újra kinyithatott. Az elmúlt időszakról és az új lehetőségekről beszélgettünk Fieszl Csaba karitászigazgatóval.

4. Torma Joel atya, Vác-Alsóváros káplánja, a koronavírus-járvány miatt kialakult karantén időszakában indította el virtuális kávézóját, amely online felületen biztosít lehetőséget lelki segítségnyújtásra, vagy egy kötetlen beszélgetésre. Az online kávézóról szerzett tapasztalatairól és az egyház közösségi oldalakon való jelenlétéről kérdeztük az atyát.

Beszélgetés egy karmelita nővérrel, Szita Irénkével, aki több évet töltött börtönben és ezzel megmentette Rumi Tamás karmelita atya életét.

Tamás atya 1950-ig a keszthelyi karmelita rendházban az ifjúság nevelője volt. Rá akarták bizonyítani, hogy a szocializmus megdöntésére szervezkedéseket folytat, és koncepciós pert szándékoztak ellene indítani. Az akkor huszonegy éves nővérjelölt lánnyal akartak aláíratni egy olyan jegyzőkönyvet, mely az atya halálos ítéletét vonta volna maga után.
Irénke minden kínszenvedést túlélt. Most 95 éves.
Tamás atya Felsőgödön húzódott meg a szülői házban, először segédmunkásként, később villanyszerelőként dolgozott mintegy négy évtizeden keresztül. Papi szolgálatot először csak illegálisan, később már nyilvánosan misézve is végzett a Duna-parti településen, ahol sokaknak volt lelki vezetője és papi hivatások gondozója. A rendszerváltozás után Rómából kinevezést kapott, ő lett a magyarországi karmelita rend provinciálisa, vagyis tartományfőnöke. Életének utolsó évtizedében visszaállította a férfi és női karmelita kolostorok működését Magyarországon. Emléke legyen áldott!
Szita Irén nővér élete az állandó imádságos kontemplatív együttlét Istennel.

Kórházlelkészi szolgálat - Beszélgetés Pécsi Rita pedagógiai igazgatóval - Meghívó az online Nagymarosi Találkozóra

1. A járványveszély okozta helyzet a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata számára is kihívást jelent. Faragó Artúr egyházmegyei kórházlelkészt kérdeztük a szolgálat lehetőségeiről a jelenlegi helyzetben.
2. Az egyházmegye oktatási-nevelési intézményeiben is - az országos rendelkezéseknek megfelelően - március közepétől online oktatás folyik. A tanárok, diákok és szülők számára is új helyzet kihívásairól, lehetőségeiről beszélgettünk Uzsalyné Pécsi Ritával, az egyházmegye pedagógiai igazgatójával.
3. Május 23-án ismét benépesült volna a nagymarosi plébániakert az ifjúsági találkozóra érkező fiatalokkal. A koronavírus-járvány miatt azonban a szervezőknek át kellett alakítaniuk a terveket: így most online Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra hívnak mindenkit. A találkozó mottójául a kétségek és reménységek közt utat kereső emmauszi tanítványok kérését választották: „Maradj velünk, Urunk!” (Lk 24,29).

1. Marton Zsolt váci megyéspüspök üzenete az idősebb testvérekhez.

2. „Lépj túl a mai nap nehézségén és nyisd ki a holnap kapuját” – ezzel a mottóval indult lelki segítő szolgálat a Váci Egyházmegyében. Vezetőivel, Tóth András egyházmegyei spirituálissal és Jakobszen-Tátrai Zsófia mentálhigiénés család- és párterápiás szakemberrel beszélgettünk.

3. A Váci Egyházmegyei Karitász a jelenlegi körülmények között is folytatta széleskörű tevékenységét és több száz rászoruló családnak, idősnek és beteg személynek nyújtott támogatást az elmúlt időszakban is.

4. A mostani időszakban zajlik az iskolai beiratkozás folyamata, amikor dönteni lehet a katolikus hit- és erkölcstan választásáról. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelősége tájékoztató kampányt indított az oktatásról. Ezzel a rövid videóval szeretnék buzdítani a szülőket, hogy válasszák a katolikus hittant gyermekeik számára.

 <    1 2 3 4 ... 41  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. szeptember 18. péntek

Diána

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus bejárta a városokat és a falvakat, tanított és hirdette az Isten országát. Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket a gonosz lelkektől és a különféle betegségektől megszabadított:...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.