Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » egyházmegyei tv adások »

Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök 2016. június 19-én ünnepelte pappá szentelésének 50. évfordulóját. A zsúfolásig megtelt váci székesegyházban bemutatott hálaadó szentmisén részt vett többek között Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia számos tagja, Orosch János nagyszombati érsek, valamint az egyházmegye papjai, diakónusok és akolitusok sokasága.
Mai adásunkban a jubileumát ünneplő főpásztorunkkal készített beszélgetésünket tekinthetik meg.

A ciszterci szerzetesek a történelem emberpróbáló viharaiban is keresték azokat a formákat, amelyekben a Krisztus-követés életadó értékeit elkötelezetten tudják átadni. 1991-ben hozta létre a Ciszterci Nővérek Boldogasszony Háza Monostora Kismaroson a mozgásszervi szakrendelést dr. Fejérdy Gábor – a Monostor lelkisége mellett oblátusként elkötelezett – ortopéd-baleseti sebész szakorvos vezetésével. A Boldogasszony Háza Alapítvány támogatásával testet gyógyítva, lelket erősítve sietnek segítségére mindazoknak, akik szolgálatukat kérik. Gyógyító munkájuk alapja a szeretetből fakadó, érdek nélküli, közös felelősséghordozás.
A 25 éves fennállásukat hálaadó szentmisével ünnepelték, melyet Dékány Sixtus zirci főapát mutatott be. A meghívott vendégek között jelen voltak a külföldi és magyar nagylelkű támogatók is.
Riportfilmünket látják.

1. Az idei évben 8 személy kapott a Váci Egyházmegye Elismert Személye-védjegyet, a következő percekben őket mutatjuk be.
2. A Galgamenti Nagyboldogasszony Közösség nyári táborába látogatunk el.

INTERJÚ dr. Pintér Gábor érsek atyával, a Belarusz Köztársaság vatikáni nagykövetével.
2. A Kalász-lányok Kárpát-medencei konyhatündérképző nyári táborába látogatunk el.

 <    1 2 3 4 5 ... 23  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. március 26. vasárnap

Emánuel

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus útközben látott egy vakon született embert. A földre köpött, sarat csinált a nyállal, a sarat a vak szemeire kente, és így szólt hozzá: „Menj, mosakodj meg a Siloe tavában.” Siloe annyit jelent, mint...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVNEXONWEB BELÉPÉSALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk
Webfejlesztés: DunaWeb Kft.
Váltás mobil nézetre