Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyházmegyei tv adások »

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV 2020. július 21-i adásában Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspököt kérdezték a nyugdíjazása óta eltelt időszakról. Beszélt többek között az általa létrehozott Szent Ferenc Szegényei Alapítványról, a karanténidőszak tapasztalatairól, videóblogjáról, jövőbeni terveiről.

1. 2020. június 20-án a váci székesegyházban ünnepélyes szentmise keretében Marton Zsolt váci megyéspüspök Hugyecz Balázst áldozópappá, valamint Fazakas Zsoltot állandó diakónussá szentelte. Az újonnan szentelt diakónussal beszélgettünk.
2. A Filharmónia Magyarország negyedik alkalommal rendezte meg Vácott a Régi Zenei Napokat július 4-től 11-ig, melyen a barokk zene gyöngyszemei kerültek a középpontba.

A Váci Egyházmegyei Katolikus TV új adásában bemutatjuk Hugyecz Balázs újmisés atyát, valamint az egyházmegyei katolikus iskolák és nevelési intézmények évzáró Te Deum-án készült riportunkat tekinthetik meg.

Pünkösd - Digitali - Adománybolt - Joelcafe

1. Marton Zsolt váci megyéspüspök hívek jelenlétében ünnepi szentmisét mutatott be pünkösdvasárnap a váci székesegyházban. Püspök atya pünkösdöt a húsvéti öröm beteljesedésének nevezte. Homíliájában az ünnep kialakulásáról, történetiségéről és jelentőségéről elmélkedett.

2. Idén is megrendezésre került az egyházmegye ifjúsági összrégiós találkozója, de ezúttal a járványhelyzet miatt digitális találkozó formájában. A közös lelki készület a nyári táborokra, az imádság, a szentmise, az előadások megtekintése, azok kiscsoportos feldolgozása és a közös játék mind online valósult meg.

3. A Váci Egyházmegyei Karitász Hattyú utcai Adományboltja a korlátozások feloldásával június 2-án újra kinyithatott. Az elmúlt időszakról és az új lehetőségekről beszélgettünk Fieszl Csaba karitászigazgatóval.

4. Torma Joel atya, Vác-Alsóváros káplánja, a koronavírus-járvány miatt kialakult karantén időszakában indította el virtuális kávézóját, amely online felületen biztosít lehetőséget lelki segítségnyújtásra, vagy egy kötetlen beszélgetésre. Az online kávézóról szerzett tapasztalatairól és az egyház közösségi oldalakon való jelenlétéről kérdeztük az atyát.

Beszélgetés egy karmelita nővérrel, Szita Irénkével, aki több évet töltött börtönben és ezzel megmentette Rumi Tamás karmelita atya életét.

Tamás atya 1950-ig a keszthelyi karmelita rendházban az ifjúság nevelője volt. Rá akarták bizonyítani, hogy a szocializmus megdöntésére szervezkedéseket folytat, és koncepciós pert szándékoztak ellene indítani. Az akkor huszonegy éves nővérjelölt lánnyal akartak aláíratni egy olyan jegyzőkönyvet, mely az atya halálos ítéletét vonta volna maga után.
Irénke minden kínszenvedést túlélt. Most 95 éves.
Tamás atya Felsőgödön húzódott meg a szülői házban, először segédmunkásként, később villanyszerelőként dolgozott mintegy négy évtizeden keresztül. Papi szolgálatot először csak illegálisan, később már nyilvánosan misézve is végzett a Duna-parti településen, ahol sokaknak volt lelki vezetője és papi hivatások gondozója. A rendszerváltozás után Rómából kinevezést kapott, ő lett a magyarországi karmelita rend provinciálisa, vagyis tartományfőnöke. Életének utolsó évtizedében visszaállította a férfi és női karmelita kolostorok működését Magyarországon. Emléke legyen áldott!
Szita Irén nővér élete az állandó imádságos kontemplatív együttlét Istennel.

 <    1 2 3 4 5 ... 42  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. január 26. kedd

Paula és Vanda

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal Jézust fölkeresték anyja és rokonai. De nem mentek be a házba, ahol Jézus tanított, hanem hívatták őt. Akik körülötte ültek, odaszóltak Jézusnak: „Anyád és rokonaid kint vannak, és keresnek...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.