Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » egyházmegyei tv adások »

A Magyar Cserkészszövetség idén első alkalommal rendezte meg a Nógrád megyei Bercelen a 4 napos Kárpát-medencei Családos Cserkészfesztivált. A program összeállításában kiemelt hangsúlyt fektettek arra, hogy minden generáció megtalálja az érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot, valamint hogy kapcsolatépítési és együttműködési lehetőséget biztosítsanak a Kárpát-medence különböző területén élő cserkész vagy nem cserkész családoknak, fiatal felnőtteknek. A programkínálatba egyaránt beolvasztották a helyszín adottságait és a cserkész-lét elemeit.

A Váci Egyházmegye ifjúsági lelkészei Bezák Tamás, Maczák Tamás és Fejérdy Áron. A velük együtt dolgozók, az önkéntes régiós vezetők és segítőik régiós ifjúsági munkájának gyümölcse és csúcsa a nyári egyhetes tábor, melyet régiónként rendeznek meg. A táborok a lelki programok mellett játékos vetélkedőkre és sportolásra is lehetőséget kínálnak a 12-30 év közötti fiataloknak. A központi téma ebben az évben a hivatás volt. Idén a Tisza-menti Nagyboldogasszony Közösség nyári táborába látogattunk el Tiszaföldvárra.

„Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket” - idézte többek között Jézusnak ezt a mondatát dr. Beer Miklós váci megyéspüspök, amikor 2018. június 16-án diakónusokat és papokat szentelt fel a Váci Székesegyházban. A személyes kiválasztás az Úristen titka - hogy hogyan is talál meghívottjaira. Minden kereszténynek, különösképpen is a papnak az emberek szolgálatában kell állnia: minden nap fel kell karolnia az elesetteket, vigasztalást és bátorítást kell adnia - ezáltal lesz élete megszentelt. A papi hivatás elfogadása és megélése nem egyszerű feladat a 21. század kihívásai között. Mégis az Istennek kimondott IGEN öröme és a Szentlélek kegyelme erőt ad az evangélium hirdetéséhez.
A júniusban áldozópappá szentelt Kovács Zsoltot és Torma Zsolt Joelt kérdeztük hivatásukról, arról, hogy mit jelent számukra a papság.

2003-ban került az egyházmegye élére dr. Beer Miklós váci megyéspüspök. Életéről, papságáról és a váci püspöki székben töltött idejéről kérdeztük őt 75. születésnapja alkalmából.

„Minden forrásom belőled fakad” mottóval rendezték meg a XIV. Váci Egyházmegyei Találkozót, melynek idén nemzeti kegyhelyünk, Mátraverebély-Szentkút adott otthont. Az egyházmegye minden szegletéből érkeztek zarándokcsoportok buszokkal és személyautókkal, de olyanok is akadtak, akik messziről gyalogosan jöttek. A megérkezés és a találkozás öröme mindenkinek mosolyt csalt az arcára és nyitott szívvel fogadták a helyszín által kínált lehetőségeket.
Az ünnepi programot a Vox Mirabilis kamarakórus hangversenye nyitotta meg, majd Orosz Lóránt ferences szerzetes, kegyhelyigazgató „Jelek a liturgiában” című tanítása hangolta az egybegyűlteket a szentmisére, amelyet dr. Beer Miklós váci megyéspüspök celebrált több paptestvérével együtt. A szentmise utáni eucharisztikus körmenetet követőn a találkozót a Dűvő népzenei együttes koncertje és közös litánia zárta.

 <    1 2 3 4 5 ... 33  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. február 21. csütörtök

Eleonóra

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egyszer elment tanítványaival a Fülöp-Cezáreája környékén fekvő falvakba. Útközben megkérdezte őket: „Kinek tartanak engem az emberek?” A tanítványok azt felelték: „Egyesek Keresztelő Jánosnak,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.