Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

FÉNY, AMELY AZ ÉG FELÉ IRÁNYÍTJA TEKINTETÜNKET
2015. augusztus 25.
vissza »

Az Újhatvani Ferences templom képes beszámolóját, Húsvét 5. vasárnapján „Búzaszentelő” ünnepén, Zolnai Krisztina készítette.

Különleges vasárnapot ünnepeltünk a vasárnapi szentmise keretén belül, mert megkeresztelkedett két gyermek, így váltak az Egyházunk tagjaivá, Isten gyermekeivé, majd együtt kivonultunk a határba, ahol résztvettünk a búzaszentelésen.
Mesterséges intelligencia és a szív bölcsessége: a teljesen emberi kommunikációért

Az úgynevezett „mesterséges intelligencia” rendszereinek fejlődése, melyről a béke világnapjára írt legutóbbi üzenetemben is szóltam, gyökeresen megváltoztatja a tájékoztatást és a kommunikációt is, rajtuk keresztül pedig a társadalmi együttélés alapjait.

 
A hit és a tudomány kapcsolata évszázadok óta foglalkoztatja az emberiséget. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem az a hely, ahol a katolikus tanítás egységes világmagyarázata találkozik a különböző tudományterületek által feltárt és képviselt tudományos igazságokkal.

„Vágy és vezeklés – Modernkori kihívások a család és családi kapcsolatok előtt” címmel indul útjára 2024. május 9-én a Pázmány Szabadegyetem JÁK új előadás-sorozata.

A Pázmány Szabadegyetem JÁK előadásainak helyszíne: PPKE JÁK, 1088 Budapest, Szentkirályi u. 28.
Idén is várják az önkénteseket a „Gyerekmarosra”, mely a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóhoz kapcsolódik és a fiatalabb korosztályt, valamint a gyermekeket szólítja meg. A csatlakozó önkéntesnek lehetősége lesz több száz gyermekkel találkozni és lelki kapcsolatot kialakítani velük.  

Előtalálkozó: 2024. május 10., 18.00 óra, Krisztus Király Plébánia

Az idei mottó: Hitben élni jó!

Felkészítő este: 2024. május 24., Nagymaroson
A 155 éve született Hanauer Árpád István római katolikus váci püspökre, íróra, az Országos Katolikus Tanügyi Tanács elnökére emlékezett a pápai Petőfi Városbarát Egylet (PVE).

A Veszprém Vármegyei Hírportál írását adjuk közre.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. május 3. péntek

Irma és Tímea

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem juthat el az Atyához, csak általam. Ha ismernétek engem, Atyámat is ismernétek. De mostantól fogva ismeritek őt,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.