
» HÍREINK »
Samu Alfonzné vagy, ahogy a környéken ismerik Ella asszony, fél évszázada, kemény munkával süti a kenyeret, de nagy odafigyeléssel és szeretettel teszi mindezt, amit a falubeliek és a falu környékiek nagy tisztelettel és megbecsüléssel fogadnak.
Ella asszony szakmája családi örökség; pékségében még hagyományos módszerrel, adalékanyagok nélkül készül és sül meg a kenyér, \"magyar kemencében\" - tufa lapon. A pékasszony véleménye szerint a jó kenyérnek csak az a titka, hogy jó lisztből, élesztőből, kovászból, sóból és vízből készüljön, és hagyják jól megkelni. A családi tradíciót szép lassan fiára és unokáira örökíti, hogy a családi örökség tovább éljen.
Forrás és fotó: H. Szabó Sándor
2025. július 6. vasárnap
Csaba
Az apostolok kiválasztása után Jézus kiválasztott más hetvenkét tanítványt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni szándékozott. Így szólt hozzájuk: „Az...