» HÍREINK »
Samu Alfonzné vagy, ahogy a környéken ismerik Ella asszony, fél évszázada, kemény munkával süti a kenyeret, de nagy odafigyeléssel és szeretettel teszi mindezt, amit a falubeliek és a falu környékiek nagy tisztelettel és megbecsüléssel fogadnak.
Ella asszony szakmája családi örökség; pékségében még hagyományos módszerrel, adalékanyagok nélkül készül és sül meg a kenyér, \"magyar kemencében\" - tufa lapon. A pékasszony véleménye szerint a jó kenyérnek csak az a titka, hogy jó lisztből, élesztőből, kovászból, sóból és vízből készüljön, és hagyják jól megkelni. A családi tradíciót szép lassan fiára és unokáira örökíti, hogy a családi örökség tovább éljen.
Forrás és fotó: H. Szabó Sándor
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
Jézus így tanított az utolsó vacsorán: „Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben! Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és...