Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Két éve immár annak, hogy a fóti Szeplőtelen Fogantatás templom orgonájának felújítását elkezdték. A munkálatok nyár végén befejeződtek, így szeptember 27-én ünnepi szentmise keretében adták át és áldották meg a hangszert.
Az idén nyáron a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Központi Papnevelő Intézet prefektusi feladatkörének ellátását dr. Lovassy Attilára, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tudományos rektorhelyettesére bízta. Vallja, ha hiteles lelkipásztorok képzésére törekszik az egyház, és nem a papok számának növelésére, az hosszú távon a papi hivatások (és az elkötelezett hívők) számának emelkedését is magával hozhatja. Hogyan alakult át élete és mélyült el hite, miért jelentkezett papnak – erről és jelenlegi, jövőbeni feladatairól beszélt a prefektus.
„Csak az az igazi pap, akinek a lelkek iránt és azok üdve iránt érzéke van, csak az, aki szeret gyóntatni, prédikálni, tanítani, az emberek lelkével bíbelődni, lehetőleg általánossá tenni a lelkipásztorkodás minél behatóbb és minél finomabb gyakorlatát.” - Prohászka Ottokár püspök pásztorlevelében írtakat idézte az ünnepen a papi hivatásról Gréczi-Zsoldos Miklós volt karancssági polgármester.
Október hónap minden évben a Boldogságos Szűzanya hónapja az Egyházban. Ilyenkor különösen figyelünk arra, hogy mennyei közbenjárónk segítségét kérjük. A szentmisék előtt közösségben imádkozzuk a szentolvasót Égi Édesanyánk közbenjárását kérve. Ennek segítségével végig elmélkedjük Szent Fiának, Jézusnak életét és életének misztériumait. Igyekszünk másokért és különösen a helyi egyházközösségért felajánlani imádságunkat.
Arra hív mindenkit az Eucharisztikus Kongresszusra készülve a NEK stábja, hogy olvassuk el „A Katolikus Egyház Katekizmusát” (KEK) a következő év során.

Az Eucharisztikus Kongresszus felhívását adjuk közre.

 <   1 ... 181 182 183 184 185 ... 494  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 26. péntek

Ervin

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: „Elmegyek, és helyet...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.