Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Ezentúl a váci Fehérek-templomában (Győzelemről nevezett Szűz Mária-templom) is lehet rendszeresen szentségimádást folytatni minden pénteken 18-19 óra között a kihelyezett Oltáriszentség előtt. Ebben az időpontban várják azokat a híveket a templomba, akik egy kis időt szeretnének a Szentség közelében csendesen imádkozva eltölteni.

Cím: Vác, Március 15. tér 22.
„Minden nap izgalommal megyek be a kórházba, arra gondolva, hogy Uram, mit készítesz ma számomra?” Szita Tamásné Andrea 2006-ban kezdett el a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban lelkigondozóként dolgozni. A kórházban ketten vannak ebben a munkakörben, és atyákkal, lelkészekkel együttműködve folytatják a szolgálatot. Nemrégiben felkerestük Andreát, hogy meséljen részletesebben hivatásának örömeiről és kihívásairól.
Az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola április 30-án harmadik alkalommal rendezte meg Diáklektor elnevezésű egyházi felolvasó versenyét, amelyre idén az általános iskolások mellett az egyházmegye és a város középiskoláiból is érkeztek résztvevők. A kezdeményezők remélik, hogy a versennyel felkelthetik a fiatalok érdeklődését a lektori szolgálat iránt.
"Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek is, és teljes legyen az örömötök.” (Jn 15,11) - olvassuk a Szentírásban és Jézus ezeket a szavakat a legőszintébben mondja tanítványainak. A húsvét utáni időszakban nekünk keresztényeknek, nagyon fontos feladatunk a feltámadás örömének hirdetése. Kórházi lelkigondozók beszámolóját osztjuk meg.
Gáspár István plébános szolgálata alatt és Vidra Sándor egyházgondnok előkészítő munkájának köszönhetően április 20-án került sor a szolnoki Belvárosi Szentháromság Templom toronysisakjának leemelésére.
A 2020-as templomfelújításkor - amely az örökségvédelem alatt álló toronyra nem terjedt ki - már észlelték, hogy a torony nincs megfelelő állapotban és az ezt követő feltáró munka is megerősítette, hogy mielőbbi felújításra szorul a templom teteje.

 <   1 2 3 ... 498  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. május 9. csütörtök

Gergely

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem, (mert az Atyához megyek.)” Tanítványai erre így tanakodtak:...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.