Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

NAGYBÖJTI BESZÉLGETÉS JÁRVÁNY IDEJÉN MARTON ZSOLTTAL
2020. április 2.
vissza »

A Váci Egyházmegye a közeljövőben ünnepli ezeréves fennállását. Marton Zsolt püspök kezdeményezésére a jubileumi felkészülés részét alkotja egy hároméves tanítás-sorozat, ahol a hívek hitüket, személyes istenkapcsolatukat és közösségük missziós küldetését mélyíthetik el. Ehhez az egyházmegye tematikus előadásokat és ezekhez kapcsolódó tanúságtételeket kínál, amelyet a plébániai közösségek együtt dolgozhatnak fel. A tanítás ima-alkalmakkal kibővítve segítheti a közösségi lelki felkészülést.Az ősz folyamán több mint 20 településen indultak el ezek az "Ima-katekézis" alkalmak, alább ezekről olvashatnak egy összefoglaló tudósítást.
Stressz, izoláció, párkapcsolati nehézségek – ilyen problémákkal is szembe kell nézniük azoknak a pároknak, akik meddőséggel küzdenek. Magyarországon minden ötödik-hatodik pár vár hiába a gyermekáldásra, nekik pedig nemcsak orvosi, hanem pszichológiai, lelkigondozói támogatásra is szükségük lehet – hangzott el a II. Anna–Joachim-konferencián, amelyet az Apor Vilmos Katolikus Főiskola budapesti campusán rendeztek meg 2023. november 23-án és 24-én "Utak a gyermekvállaláshoz – a pszichológia és a lelkigondozás lehetőségei és eszközei" címmel.
Az ember Istennel való kapcsolatának szüksége van a kifejezett imádságos időszakokra is, melyekben a kapcsolat intenzív, a személy egészét átfogó dialógussá válik. Az „Úr napja” kiemelkedően e kapcsolat napja, amikor az ember az egész teremtés hangjaként fordul énekével Istenhez. (DD, 15.)
November 26-án, Krisztus Király főünnepén a belvárosi Egyetemi (Kisboldogasszony-) templomban koncelebrált szentmisén a Központi Papnevelő Intézet hat növendékét lektorrá, három növendékét pedig akolitussá avatta a szertartás főcelebránsa, Berta Tibor dandártábornok, tábori püspök, Magyarország katonai ordináriusa. A szertartás keretében a Váci Egyházmegye két papnövendékét, Serfőző Zoltán Rolandot és Utschalott Árpádot avatták lektorrá.
Krisztus Király vasárnapján, november 26-án szentmisét mutatott be Marton Zsolt váci megyéspüspök a kívül-belül megújult mátranováki Nepomuki Szent János plébániatemplomban és megáldotta a megjelenteket valamint az épületet.       
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. december 2. szombat

Melinda és Vivien

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről: „Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az evilági gondokban. Így majd nem ér készületlenül benneteket az a nap. Mint a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.