Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

ADÓJA 1%-ÁVAL TÁMOGATHATJA A KATOLIKUS KARITÁSZ MUNKÁJÁT
2021. április 18.
Csatolt dokumentumok:
level_karitasz_plebanosoknak_2021.pdf

A PDF dokumentumok megjelenítéséhez töltse le az ingyenes Adobe Readert az Adobe honlapjáról!

vissza »

Hálaadó szentmisével zárták június 24-én a Váci Egyházmegye nevelési-oktatási és felsőoktatási intézményfenntartói a 2021/2022. tanítási évet. A szentmisét követően, amelyet Dr. Varga Lajos váci segédpüspök mutatott be, az egyházmegyében az elmúlt tanévben kiemelkedő munkát végző pedagógusok vehették át elismeréseiket.
Az EKIF, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Váci Egyházmegye hitoktatóinak közös évzáró hálaadó szentmiséjét online közvetítjük.
Az USA-ban - Passaic városában - a Szent István római katolikus templomban szolgáló, váci egyházmegyés Balogh László atya ezüstmiséjét májusban ünnepelte, a környékbeli és a helyi magyar származású hívekkel és lelkipásztorokkal.
Balogh Laci atya 1997. június 21-én részesült a pappá szentelés kegyelmében, Vácott. Szentelője Keszthelyi Ferenc megyéspüspök volt.
A Váci Egyházmegye 12 papja lelkigyakorlaton vett részt június 13. és 17. között a váci Althann Házban, Martos Levente Balázs, a Budapesti Központi Papnevelő Intézet rektorának vezetésével. A résztvevők között voltak fiatalabbak és idősebbek (a legidősebb atya 86 éves volt); jöttek Vác környékéről-, és volt, aki a perui őserdőből érkezett (bár egy ideje már ismét egyházmegyénkben szolgál).
Ferenc pápa a családok fesztiválján: „Szeretném, ha az Egyház irgalmas szamaritánus lenne számotokra!”

Június 22–26. között Róma városa ad otthont a Családok Világtalálkozójának.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. június 25. szombat

Vilmos

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus szülei minden évben fölmentek Jeruzsálembe a húsvét ünnepére. Amikor Jézus tizenkét éves lett, szintén fölmentek, az ünnepi szokás szerint. Az ünnepnapok elteltével hazafelé indultak. A gyermek Jézus azonban...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.