Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

ISTEN MINDENKIT HÍV VALAMIRE
2021. május 18.
vissza »

Egy év kényszerszünet után, az Úr 2021. évében, Szent Mihály havának 18. napján újra megszervezték és megtartották a Galgamenti Élő Rózsafüzér Zarándoklatot, ami ismételten Bagról indult és Hévízgyörkön találkozott a Turáról, Galgahévízről érkezőkkel.
Marton Zsolt váci megyéspüspök ünnepi szentmise keretében megáldotta a több ütemben teljesen felújított salgótarjáni Kisboldogasszony főplébánia templomot. Az ünnepségen részt vett Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Dr. Becsó Károly a térség országgyűlési képviselője és Fekete Zsolt Salgótarján MJV polgármestere. A felújítást a Magyar Kormány és a Miniszterelnökség támogatása tette lehetővé.
Marton Zsolt püspök atya osztja meg velünk benyomásait a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról. Számára a Szentatyával való személyes találkozás kiemelt jelentőségű pillanat volt.
Hagyjuk, hogy a testvéri szolgálat megtörjön bennünket hangzott Ferenc pápa tanítása az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Statio Orbis zárómiséjén, amelyen több mint 600 pap és közel 100 püspök koncelebrált együtt a Szentatyával szeptember 12-én a budapesti Hősök terén. A zenei szolgálatot egy több mint 2000 fős kórus adta. Mindenki, aki ott volt - de azok is, akik a képernyőn keresztül követhették a szertartást - felejthetetlen élményről számoltak be.
2021. szeptember 11.
A budapesti Kossuth téren, a Parlament előtt tartották meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szombati szentmiséjét, majd innen indult a körmenet az oltáriszentséggel a Hősök terére. A szentmisén a Váci Székesegyházi Kórusiskola Tanári Énekkara és Szent Cecília Kórusa szolgált, Varga László atya egyházmegyei zeneigazgató vezényletével.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. szeptember 23. csütörtök

Tekla

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Heródes, a negyedes fejedelem mindenről értesült, amit Jézus tett és hirdetett. Nyugtalanság fogta el, mert egyesek azt mondták: „János támadt fel a halálból.” Mások szerint: „Illés jelent meg újra.” Voltak, akik...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.