Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

DIAKÓNUSSZENTELÉSRE KÉSZÜLÜNK
2021. június 10.
vissza »

Mátraverebély-Szentkúton Szent Anna és Joachim ünnepén, július 25-én megtelt a kegyhely szabadtéri része: az ország különböző pontjairól nagyszülők érkeztek, ki-ki unokájával, családjával, hogy Isten áldását kérjék hivatásuk betöltésére. A szentmisét Veres András győri megyéspüspök, a püspöki konferencia elnöke mutatta be, koncelebrált Marton Zsolt váci megyéspüspök, a testület családreferense.
A váci piarista templomban szentmise keretében köszöntötték a váci segédpüspököt, Dr. Varga Lajos Miklóst püspökké szentelésének 15. évfordulója alkalmából. A szentmisét a jubiláns, valamint Marton Zsolt váci megyéspüspök, Dr. Beer Miklós nyugalmazott megyéspüspök és Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek közösen mutatták be. A szertartásra nagyszámban érkező paptársak mellett azokról a településekről is jöttek hívek, ahol az ünnepelt korábban szolgálatot teljesített.
Először rendezték meg a Váci egyházmegyei katekéták nyári táborát június 28. és július 2. között Máriabesnyőn, amelyen 35 meghívott hitoktató vett részt. A tábor programjai ötvözték a közösségformálást, a szakmai tapasztalatcserét és a pihenést is. Püspök atya is ellátogatott hozzájuk és egy fórum keretében válaszolt a katekéták kérdéseire. A tábor tapasztalatairól Tornay Gábor, hitoktatási igazgatót kérdeztük.
Örömmel adunk hírt az ismét Egyházmegyénkbe látogató Missziós Keresztről.
A Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus (NEK) Keresztjéről, valamint annak fogadásával kapcsolatos hírünket és a kialakított útvonal ütemezést alább olvashatják:
Zsolt atyával 25 éves papi jubileuma alkalmából beszélgetünk, aki ezüstmiséjét Kosdon mutatta be június 29-én paptársai és Marton Zsolt megyéspüspök, Dr. Beer Miklós ny.püspök és Dr. Varga Lajos segédpüspök jelenlétében.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. augusztus 4. szerda

Dominika és Domonkos

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus továbbhaladt. Tirusz és Szidon vidékére vonult vissza. És íme, jött egy arra lakó kánaáni asszony, és kiáltozva kérte: „Könyörülj rajtam, Uram, Dávid fia! A lányomat kegyetlenül gyötri...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.