Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A REMÉNY NAPJA – CSÜTÖRTÖK
2021. szeptember 9.
vissza »

Október 11-én és 12-én nagy sikerrel lezajlott az Apor Vilmos Katolikus Főiskola és Martonvásár önkormányzata által közösen szervezett VI. Kisgyermeknevelési Konferencia, amelynek fókuszában idén a hagyomány és újítás állt.
A megnyitón köszöntőt mondott Marton Zsolt váci megyéspüspök, dr. Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere, valamint dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora.
Tizenöt millió forint összegű pályázati pénzből készült el az újlengyeli plébánia épülete, melyet október 17-én, Marton Zsolt megyéspüspök ünnepélyes megáldott. A püspök ez alkalommal 17 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét. A felújított plébánia épületében két bölcsődei csoport indul.
Marton Zsolt megyéspüspök a váci Szent Kereszt ferences templomban (Barátok temploma) 2021. október 16-án esti szentmisével nyitotta meg a szinódusi folyamat váci egyházmegyei szakaszát.
Kruchió László, az ismert dekoratőr családjával együtt a plébánia aktív tagja, és sokak örömére a plébániához tartozó épületrészben és udvarban valósította meg évek óta dédelgetett álmát: egy csodaszép helyet, ahol öröm együtt lenni, találkozni másokkal. Urr Ipoly plébános október 16-án áldotta meg az épületet.
Az Így főznek a magyar katolikusok – 52 hét – 52 recept című kiadvány interjúk, történetek, receptek és fotók révén mutatja be hazánk katolikus főpásztorait, papjait és világi híveit; úgy, ahogy még nem ismerjük őket. A kiadványt a Magyar Kurír forgalmazza és az Új Ember könyvesboltban, illetve online könyváruházában (bolt.ujember.hu) érhető el.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. október 26. kedd

Dömötör

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus szombatonként a zsinagógában tanított. Volt ott egy asszony, akit a betegség lelke már tizennyolc éve hatalmában tartott. Annyira meggörnyedt, hogy egyáltalán nem tudott felegyenesedni. Amikor Jézus meglátta, magához hívta,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.