Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

ROMA NAP A NEK-EN
2021. szeptember 11.
vissza »

Hagyjuk, hogy a testvéri szolgálat megtörjön bennünket hangzott Ferenc pápa tanítása az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Statio Orbis zárómiséjén, amelyen több mint 600 pap és közel 100 püspök koncelebrált együtt a Szentatyával szeptember 12-én a budapesti Hősök terén. A zenei szolgálatot egy több mint 2000 fős kórus adta. Mindenki, aki ott volt - de azok is, akik a képernyőn keresztül követhették a szertartást - felejthetetlen élményről számoltak be.
2021. szeptember 11.
A budapesti Kossuth téren, a Parlament előtt tartották meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szombati szentmiséjét, majd innen indult a körmenet az oltáriszentséggel a Hősök terére. A szentmisén a Váci Székesegyházi Kórusiskola Tanári Énekkara és Szent Cecília Kórusa szolgált, Varga László atya egyházmegyei zeneigazgató vezényletével.
2021. szeptember 10.
Utolsó napjához érkezett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus katekézis-sorozata, ahol Dominik Duka bíboros, prágai érsek tanítását majd Áder János tanúságtételét hallgathatták meg a résztvevők. A szentmisét Jean-Claude Hollerich luxemburgi bíboros mutatta be. Mindhárman foglalkoztak a mai Európa keresztény gyökereivel.
Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) ötödik napján, szeptember 9-én a laudest követően a nigériai John Onaiyekan bíboros, Abuja emeritus érseke tartott katekézist és Mary Healy a detroiti Szent Szív Szeminárium biblikus teológusa, egyetemi docens, egyike a három nőnek, akiket 2014-ben Ferenc pápa kinevezett a Pápai Biblikus Bizottság tagjává tett tanúságtételt a budapesti Hungexpón.
2021. szeptember 9.
Szeptember 8-án Szűz Mária születése napján (Kisboldogasszony) a laudest követően, Charles Maung Bo, Mianmar első bíborosa, az Ázsiai Püspöki Konferencia elnöke tartott katekézist, majd a brazil Moysés Azevedo, a Katolikus Shalom Közösség alapítója tanúságtétele hangzott el az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. szeptember 17. péntek

Zsófia

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus bejárta a városokat és a falvakat, tanított és hirdette az Isten országát. Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket a gonosz lelkektől és a különféle betegségektől megszabadított:...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.