Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

BÚCSÚNAPJÁN ÜNNEPELTE MEGÚJULÁSÁT A DUNAKESZI-ALAGI SZENT IMRE-TEMPLOM
2021. november 9.
Csatolt dokumentumok:
Szent Imre búcsú.pdf

A PDF dokumentumok megjelenítéséhez töltse le az ingyenes Adobe Readert az Adobe honlapjáról!

vissza »

Marton Zsolt váci megyéspüspök, az MKPK családreferens püspökének körlevelét olvashatják az alábbiakban.
Az adventi időszak első hetében ünnepi szentmisét mutatott be, dr. Beer Miklós váci nyugalmazott püspök az érsekvadkerti Szent András plébániatemplomban. A közös imádkozás és hálaadás Krisztus örömhírét közvetítette a megjelentek számára.
A karitász szolgálat lényegéről és a Váci Egyházmegyei Karitász szervezetéről beszélgettünk a Katolikus Karitász újra alakulásának 30 éves évfordulóján, Kovács Gábor egyházmegyei karitász igazgatójával 2021 adventjében.
Megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelte december 6-án a Váci Egyházmegyei Karitász. A váci Piarista Kilátóban megtartott ünnepségen felidézték Lázár Ilona C.S. nővér szolgálatát, aki első szervezője volt a Váci Egyházmegye karitász tevékenységének és hálózatának 1991-ben. A megemlékezésen részt vett Marton Zsolt megyéspüspök, dr. Beer Miklós nyugalmazott váci püspök, dr. Varga Lajos segédpüspök, valamint Kármán János atya, korábbi Karitász igazgató. A jubileum alkalmából bemutatták a „Baráti levél” c. újrainduló kiadvány különszámát és átadták az országos és egyházmegyei elismerő okleveleket azoknak a csoportoknak, amelyek 1991 óta segítik a szegényeket.
November 21-én Mohos Gábor püspök szentmise keretében lektorokat- és akolitusokat avatott a szeminárium közösségében. Hümpfner Erik váci egyházmegyés papnövendékünk ezúton nyert felvételt a lektori (felolvasói) szolgálatra.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. december 9. csütörtök

Natália

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így nyilatkozott Keresztelő Jánosról: Bizony mondom nektek: Az asszonyok szülöttei között nem támadt nagyobb Keresztelő Jánosnál. De aki legkisebb a mennyek országában, nagyobb, mint ő. A mennyek országa...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.