Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

LAUDATO SI’ ENCIKLIKA: A KERESZTÉNY EMBER FELELŐSSÉGÉRŐL - ORSZÁGOS TEREMTÉSVÉDELMI TALÁLKOZÓT SZERVEZTEK LEÁNYFALUN
2021. november 19.
vissza »

A Kiskunlacháza-peregi templom idén lett 250 éves, ebből az alkalomból a helyiek ünnepi eseménysorozattal készültek. Október 1-jén Marton Zsolt megyéspüspök mutatott be szentmisét az ünnep zárásaként és felavatta a templom bejáratánál lévő emléktáblát. Prédikációjában Szent Mihály arkangyalról tanított és a templom történetéről beszélt.
Az eseménysorozatról Jáki Réka beszámolóját és képeit adjuk közre.
Szeretettel várjuk az érdeklődőket az idén ősszel induló sorstárs-támogató csoportokba, amely eltérő fejlődésű gyermekek szüleinek szól, valamint az erőforrásgyűjtő, gyászfeldolgozó közösségbe.
Mario Grech bíboros, a Szinódus főtitkára a világ püspökeihez és papjaihoz intézett levelében arra hívja a híveket a világ minden tájáról, hogy imádsággal csatlakozzanak a püspöki szinódus XVI. rendes közgyűléséhez, amely október 4-én nyílik meg a Vatikánban. A főtitkár ezzel a levéllel emlékeztet mindenkit arra, hogy a zsinati közgyűlés mindenekelőtt lelki esemény, az imádság és a Szentlélek meghallgatása, aki az esemény igazi főszereplője. A részvétel megkönnyítése és a helyi közösségek tagjainak imádságos támogatásának érdekében a Zsinat Főtitkársága egy ünnepélyes záróáldás szöveget készített elő, amelyet különösen a vasárnapi szentmisék végén lehet elmondani, közbenjáró imákkal együtt.
Szeptember 27-én a reggel 8 órakor kezdődő szentmisén a váci Karolina kápolna megtelt hívekkel, hogy a Marton Zsolt váci püspök és Rolik Róbert egyházmegyei családreferens atya által bemutatott szentmisén közösen imádkozzanak Istenhez azért, hogy a megfogant emberi életek megszülethessenek. A 40 nap az életért imához, böjthöz és jelenléthez bárki csatlakozhat november 5-ig. Az alábbiakban Gável András tudósítását olvashatják.
Koncertek, katekézisek, workshopok, virrasztás és szentmise Ferenc pápával. Megannyi színes programmal várták a szervezők azt a több mint 300 ezer fiatalt, akik augusztus 1. és 6. között Lisszabonba látogattak, hogy a 37. Ifjúsági Világtalálkozóba bekapcsolódjanak. A Váci Egyházmegyéből közel száz fiatal kelt útra, hogy a coimbrai néhány napos előtalálkozót követően maguk is részesei legyenek ennek a világméretű eseménynek a portugál fővárosban. Most őket kérdeztük arról, mi nyújtotta a legnagyobb lelki élményt nekik, milyen hangulata volt az IVT-nek, és milyen kincseket, gondolatokat hoztak magukkal haza.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. október 4. szerda

Ferenc

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Amikor már közel voltak Jézus szenvedésének és megdicsőülésének napjai, elhatározta, hogy Jeruzsálembe megy. Követeket küldött maga előtt. Ezek elindultak, betértek a szamaritánusok egyik falujába, hogy szállást...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
 • 2023.10.06.
  "AZ ÉLET ALKONYA: A BEÉRÉS IDEJE" LELKIGYAKORLAT
 • 2023.10.06.
  ÁBRÁZOLÁSOK NYOMÁBAN - KÜLÖNLEGES IKONOGRÁFIÁJÚ MÁRIA-KÉPEK
 • 2023.10.06.
  KERESZTÉNY TÁRSKERESŐK LELKIGYAKORLATA
 • 2023.10.12.
  28. CSALÁDKONGRESSZUS
 • 2023.10.12.
  72 ÓRA KOMPROMISSZUM NÉLKÜL: ÚJRA ÖNKÉNTES MUNKÁRA HÍVJÁK ÉS VÁRJÁK A FIATALOKAT
 • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.