Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

SZENT ANDRÁS APOSTOL MEGHALLOTTA A HÍVÓ SZÓT - TEMPLOMBÚCSÚT ÜNNEPELTEK ÉRSEKVADKERTEN
2021. december 8.
vissza »

A hétközi alkalmakat követően szombaton az alsóvárosi református templomban folytatódott, illetve vasárnap a kisváci református templomban zárult a hagyományos év eleji ökumenikus imahét eseménysorozata.
Megújult Nógrádszakál Szent Kereszt Felmagasztalása plébániatemploma. Az ünnepi szentmisét 2022. január 20-án, dr. Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke, általános helynök celebrálta, aki megáldotta a felújított templomot és a híveket.
Vácon találkoztak az egyházmegyei családpasztorációs munkatársak

2022 január 17.- Marton Zsolt váci püspök, az MKPK Családügyi Bizottságának elnöke meghívására január 14-15-én Vácon találkoztak az egyházmegyék családpasztorációs munkatársai –papok és házaspár segítőik–, hogy tapasztalatot cseréljenek egymással az elmúlt évben megvalósult programokról és segíteni tudják egymást evangelizációs céljaik megvalósításában.
Vasárnap este, az evangélikus templomban tartott közös alkalommal elkezdődött a hagyományos év eleji ökumenikus imahét.
2021. év utolsó napjaiban a Róma melletti Castelgandolfóban, a Fokolare Mozgalom nemzetközi központjában európai, afrikai és dél-amerikai szeminaristák találkoztak, hogy elmélyítsék hivatásukat, megismerkedjenek a Fokoláre lelkiségével és nem utolsó sorban az Örök Várossal. A Váci Egyházmegyéből Boros Bence, Serfőző Zoltán és Virág Emmanuel személyesen tudtak részt venni a programon, míg más országokból, kontinensekről többen online kapcsolódtak a járványhelyzet miatt. Kérdéseinkre Bence, az esztergomi szeminárium hallgatója és Emanuel, az egyházmegye előkészítő évfolyamának hallgatója válaszoltak.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. január 25. kedd

Pál

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk: Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. A...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.