Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

PONT NEKED
2022. május 29.
vissza »

Marton Zsolt megyéspüspök áldotta meg azt az idősotthont, amelyet idén februárban vett át a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálata az állami fenntartótól. A 80 férőhelyes, vegyes profilú intézményben az átvétel óta zavartalanul folyik az ellátás, a fenntartónak további tervei vannak az épület átalakítására, hogy az idősekről igényeiknek megfelelően és jobb színvonalon tudjanak gondoskodni.
Huszonhetedik alkalommal gyűltek össze a család ügyéért tenni akaró egyháziak és világiak Marton Zsolt családreferens püspök és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottsága meghívására Máriabesnyőn. Május 19. és 21. között válaszokat kívánó aktuális jelenségekkel foglalkoznak a résztvevők.
Mátraverebély-Szentkúton évtizedes hagyományra tekint vissza az óvodások zarándoklata, idén az első alkalommal családi nap is kapcsolódott hozzá. Május 21-én, szombaton a lelki programok mellett meseszínház, gyermekkoncert, ugrálóvár, népi játékok és a reggeli eső után meglepően jó idő várta a Váci Egyházmegye katolikus óvodáiba járókat és családtagjaikat.
Az Érsekvadkerti Kolping Család idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A központi ünnepi rendezvényre május 21-én került sor. Az ünnepség keretei között átadták a Magyar Falu Program támogatásával - közel 30 millió forintból - felújított Kolping házat.
A Váci Egyházmegye központi intézményeinek vezetői számára új előadássorozat indult, amelyben keresztény vezetők osztják meg tapasztalataikat arról, milyen a jó vezető. A sorozat első előadója Fábry Kornél atya, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára, az Országos Lelkipásztori Intézet igazgatója volt. Ennek kapcsán interjút készítettünk Kornél atyával.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. május 29. vasárnap

Magdolna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: Bizony, bizony, mondom nektek: Bármit kértek majd az én nevemben az Atyától, megadja nektek. Mindeddig semmit sem kértetek az én nevemben. Kérjetek, és kaptok, hogy...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.