Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A CSALÁD EURÓPA KINCSE CÍMMEL VÁCON TARTOTTA KONFERENCIÁJÁT A KATOLIKUS CSALÁDSZERVEZETEK EURÓPAI SZÖVETSÉGE
2022. május 5.
vissza »

2022. május 29.
Az első Ifjúsági Világtalálkozót II. János Pál Pápa hirdette meg 1984-ben. Azóta egyházmegyénként minden évben, világegyházi viszonylatban pedig háromévente kerül megrendezésre az esemény.
Ferenc Pápa 2021-ben Virágvasárnapról áthelyezte az Ifjúsági Világnapot Krisztus Király vasárnapjára, s egyúttal felhívást intézett minden egyházmegyéhez, hogy szervezzék meg saját ifjúsági világnapjukat ebben az időben.
Marton Zsolt megyéspüspök áldotta meg azt az idősotthont, amelyet idén februárban vett át a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálata az állami fenntartótól. A 80 férőhelyes, vegyes profilú intézményben az átvétel óta zavartalanul folyik az ellátás, a fenntartónak további tervei vannak az épület átalakítására, hogy az idősekről igényeiknek megfelelően és jobb színvonalon tudjanak gondoskodni.
Huszonhetedik alkalommal gyűltek össze a család ügyéért tenni akaró egyháziak és világiak Marton Zsolt családreferens püspök és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottsága meghívására Máriabesnyőn. Május 19. és 21. között válaszokat kívánó aktuális jelenségekkel foglalkoznak a résztvevők.
Mátraverebély-Szentkúton évtizedes hagyományra tekint vissza az óvodások zarándoklata, idén az első alkalommal családi nap is kapcsolódott hozzá. Május 21-én, szombaton a lelki programok mellett meseszínház, gyermekkoncert, ugrálóvár, népi játékok és a reggeli eső után meglepően jó idő várta a Váci Egyházmegye katolikus óvodáiba járókat és családtagjaikat.
Az Érsekvadkerti Kolping Család idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A központi ünnepi rendezvényre május 21-én került sor. Az ünnepség keretei között átadták a Magyar Falu Program támogatásával - közel 30 millió forintból - felújított Kolping házat.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. május 29. vasárnap

Magdolna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: Bizony, bizony, mondom nektek: Bármit kértek majd az én nevemben az Atyától, megadja nektek. Mindeddig semmit sem kértetek az én nevemben. Kérjetek, és kaptok, hogy...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.