Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

TÖRTÉNELMI JELENTŐSÉGŰ FILMBEMUTATÓ VOLT A DUNÁN
2022. június 7.
vissza »

A Galgamenti Nagyboldogasszony Közösség idén Isaszegen tartotta táborát, ahol közel 90 fiatal volt jelen.
Az 2022-es Galgás tábor erőteljesen eltért az előző évekhez képest, hiszen idén a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika helyett az isaszegi „öreg templom” adott helyet a tábornak. Az előkészület alatt sok aggodalom járta körbe a kisebb testvéreket az új helyszín adta kihívások, illetve a régi megszokott helyszín hiánya miatt.
2022. augusztus 17.
Augusztus 15. Szűz Mária mennybevételének napja, a Katolikus Egyház legnagyobb Mária-ünnepe, egyúttal Magyarország védőszentjének, Nagyboldogasszonynak napja.
"De a szívünkben ott él a sose múló nyár…"

…szólt a tábor szignálban és ha nyár, akkor DD tábor! A tábor helyszíne a Dél-Duna történetében másodszorra Hernád volt. A szentségek bűvöletében töltekeztek a fiatalok, július 12-től 17-ig.

Beszámoló lentebb!
A Váci egyházmegye 2021-ben kétmodulos hitoktatói továbbképzési rendszer kialakítását kezdte meg. A négy-ötnapos képzéseket a nyári időszakban tudják megvalósítani tábor formájában, amely természetesen egyben lehetőséget ad a katekétáknak a lelki felfrissülésre és a kapcsolatépítésre is. A képzés közvetlen céljáról, tartalmáról és az egyházmegye hosszútávú építkezését támogató távolabbi célokról kérdeztük Tornay Gábor hitoktatási igazgatót és Balogh László atya hitoktatási referenst az idei két tábor után.
Augusztus 8. és 12. között megvalósult a szokásos nyári táborunk. Idén a hagyománytól eltérően a nógrádi plébánia adott otthont rendezvényünknek.

Közel 60 gyermek és 20 önkéntes segítő töltötte együtt az elmúlt hetet nálunk.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. augusztus 18. csütörtök

Ilona

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus ismét példabeszédekben szólt a főpapokhoz és a nép véneihez: A mennyek országa olyan, mint amikor egy király menyegzőt rendezett a fiának. Elküldte szolgáit, hogy szóljanak a meghívottaknak, jöjjenek...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.