Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

VÁCON ÜNNEPELTE ARANYMISÉJÉT BALÁZS PÁL ATYA
2022. június 21.
vissza »

Szeptember 16-án a Családpasztorációs Iroda hagyományteremtő szándékkal Egyházmegyei Családos Zarándoklatot szervezett Marton Zsolt Családreferens püspök részvételével. A zarándoklatot Rolik Róbert családreferens pap vezette Szobról Márianosztrára. Az alábbiakban Hollik Erzsébet beszámolóját tesszük közzé.
2023. szeptember 24. - Szabadon dönteni: menni vagy maradni?

Kedves Testvérek!

Napjaink menekülthullámai egy bonyolult és sokrétű jelenségnek a tünetei, amelynek megértéséhez gondosan elemeznünk kell a migráció egyes fázisait meghatározó valamennyi szempontot, az indulástól a megérkezésig, beleértve az esetleges visszatérést is.
A Váci Egyházmegyei Karitász idén is megtartotta Szécsény és Mátraverebély-Szentkút közötti zarándoklatát, mely a szervezet kiemelt lelki programja. Szeptember 15-én, pénteken 25 zarándok indult útnak, hogy a 30 kilométeres távon mondott imáikat az emberek és népek közötti megbékélésért ajánlják fel. A lelki program Marton Zsolt váci megyéspüspök részvételével zajlott, aki napindító szentmisét is bemutatott.
Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci campusának Schuszter Kostantin tér 1-5. szám alatt álló Központi épülete, valamint a Szent Miklós tér 14. szám alatt álló épülete a zöld átállás elősegítése érdekében komplex energetikai korszerűsítésen megy keresztül. A fejlesztés az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg. A védett épületek komplex energetikai korszerűsítésére szánt 501,74 millió forintos vissza nem térítendő támogatást a főiskola a „Gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális- és készségfejlesztése” címmel kiírt Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz felhívásra benyújtott RRF-2.1.2-21-2022-00037 azonosító számú pályázat útján nyerte, 100%-os támogatási intenzitással.
Szeptember 16-án, szombaton kezdetét vette a XVII. Ars Sacra keresztény fesztivál Vác városában is. Az országos rendezvénysorozat keretében szeptember harmadik hetében magas színvonalú, műfajilag sokszínű művészeti alkotások és produkciók láthatók és hallhatók szeptember 24-ig bezárólag. A megnyitóünnepségen beszédet mondott Matkovich Ilona polgármesterasszony, valamint Marton Zsolt váci megyéspüspök, akik a Vác főterén helyt kapó Hála legyen…! című kiállítást is megnyitották.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. szeptember 25. hétfő

Eufrozina és Kende

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus ezt a példabeszédet mondta tanítványainak: A mennyek országa olyan, mint amikor egy gazda kora reggel kiment, hogy szőlőjébe munkásokat fogadjon. Miután napi egy dénárban megegyezett a munkásokkal, elküldte...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.