Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A SZINÓDUS MEGHALLGATÁSRA, RÉSZVÉTELRE ÉS MEGSZÓLÍTÁSRA HÍV – INTERJÚ NÉMETH GÁBOR IRODAIGAZGATÓVAL
2022. szeptember 5.
vissza »

„egyMásra utalva - Közösség és szervezetfejlesztés az egyházakban” címmel rendezte meg a Sapientia Szerzetesi Hittudomány Főiskola idei tavaszi szakmai napját március 18-án, amelyen a Váci Egyházmegye is képviseltette magát az előadók között.
"USPACE" elnevezéssel fiatalokat megszólító online felületeket mutatott be a Katolikus Szeretetszolgálat március 23-án Budapesten sajtótájékoztató keretében. A keresztény értékrendű virtuális platformokon a tizen- és huszonéveseket foglalkoztató kérdésekre elismert szakemberek és középiskolás, illetve egyetemista korú fiatalok közösen igyekeznek válaszokat találni. Az eseményen Marton Zsolt püspök is részt vett.
Az alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Titkárságának márc.23-ai közleményét olvashatják a pápalátogatással, a szabadon látogatható pápai programokkal kapcsolatban.
2022 júniusában alapította meg a Váci Egyházmegye Temetőüzemeltető cégét, mely a plébániák tulajdonában álló temetők üzemeltetését hosszú távon a jogszabályi előírásoknak megfelelően és gazdaságos módon tudja majd biztosítani. Ezenfelül azonban más elképzelései is vannak a cég ügyvezetőjének, Szendrői- Kovách Kristófnak, aki egyfajta édenkert megjelenítési lehetőséget is lát a temetőkben, hogy azok csöndes és karbantartott helyként lehetőséget biztosítsanak a méltó emlékezésre és a szemlélődésre. A vállalat indulásáról, kihívásokról, valamint a további víziókról Fekete Ágnes kérdezte.
Március 19-én, nagyböjt 4. vasárnapján, Szelevény és Csépa egyházközségek vendége volt Marton Zsolt, váci megyéspüspök.

Kovácsik Antal plébániaszervező, állandó diakónus írását adjuk közre.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. március 28. kedd

Gedeon és Johanna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

A Sátoros-ünnep alkalmával Jézus így beszélt a farizeusokhoz: „Én elmegyek, és ti hiába kerestek, mert meghaltok bűneitekben. Ahova én megyek, oda ti nem jöhettek.” A zsidók erre tanakodni kezdtek: „Csak nem akarja megölni...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKRISZTUS A JÖVŐNK

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.