Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

JELENTKEZZEN ÖN IS SZÁMLÁLÓBIZTOSNAK!
2022. szeptember 21.
vissza »

A jövő alakítása az elvándorlókkal és menekültekkel
„Hiszen nincsen itt maradandó hazánk,
hanem jövendő hazánkat keressük.” (Zsid 13,14).
A Szűz Mária tiszteletére épített Hétkápolna kegytemplom 1815 óta búcsújáróhely. Idén, két év után újra eredeti formájában ünnepelték a hívek a Mária neve napjához kapcsolódó búcsút a szeptember 10-11-ei hétvégén. Vác városának ez a legnagyobb búcsúja, amelyen a vasárnapi ünnepi szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be.
Az alsóbodoki Isten Szolgája Esterházy János Zarándokközpont szeptember 16–17-én kétnapos zarándoklatot tartott, emlékezve arra, hogy a mártírsorsú felvidéki politikus 65 évvel ezelőtt adta vissza lelkét Teremtőjének a csehszlovákiai Mírov börtönében. Öt évvel ezelőtt, 2017-ben pedig itt, Zoboralján helyezték végső nyugalomra, a Szent Kereszt Felmagasztalása-kápolnában.
Immár második alkalommal zarándokoltak az egyházmegyei karitász munkatársai Szécsényből Mátraverebély-Szentkútra szeptember 16-án, pénteken. A zarándoklat indulása előtti szentmisét Marton Zsolt, a Váci Egyházmegye püspöke celebrálta, amit együtt mutatott be Komáromi Jób OFM ferences plébános atyával. Az idei gyalogos zarándoklatot Marton Zsolt megyéspüspök vezette.
Szeptember 16-án, pénteken jubileumi ünnepséget tartottak az idén 10 éves Nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskolában. A hálaadó szentmisét dr. Varga Lajos, váci segédpüspök mutatta be, aki a nemrégiben elkészült ökotantermet is megáldotta a megemlékezés keretében. A rendezvényen részt vett Selmeczi Zoltán, a Váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága főigazgatója és Dorner Gábor Nagykáta polgármestere.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. szeptember 24. szombat

Gellért és Mercédesz

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Az ördögtől megszállott fiú meggyógyítása után a tanítványok csodálattal tekintettek Jézusra. Ő azonban figyelmeztette őket: Véssétek szívetekbe, amit most mondok! Eljön az idő, hogy az Emberfiát az emberek kezére...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.