Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

„AZ EGYHÁZ OTT ÁLL AZ EMBEREK MELLETT A SZÜLETÉSTŐL A HALÁLIG” – BESZÉLGETÉS AZ EGYHÁZMEGYE TEMETŐÜZEMELTETŐ CÉGÉNEK MŰKÖDÉSÉRŐL
2023. március 21.
vissza »

Pünkösdvasárnap a nagymarosi plébániakertben köszöntötték a nyolcvanadik születésnapját ünneplő dr. Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspököt. A kerek évforduló alkalmából megjelent „Egybeszerettél minket” című kötetről dr. Csáki Tibor nagymarosi plébános beszélgetett Miklós püspökkel.
Pünkösd hétfőn Marton Zsolt püspök öt új állandó diakónust szentelt fel, akik kétéves előkészületet követően állnak majd új minőségükben a Váci Egyházmegye szolgálatába. A szertartásra Vácon a Barátok templomában került sor. Az új diakónusokat elkísérték családtagjaik, az egyházközségek tagjai és a szentmisén együtt szolgáltak velük leendő szolgálati helyeik papjai és az egyházmegye több diakónusa.
Író-olvasó találkozót tartottak májusban is a váci Kolping-Házban. A vendégelőadó ezúttal Dr. Jungbert Béla volt, aki A Jeruzsálemi Latin Patriarkátus történetéről beszélt a hallgatóságnak. Varga-Kohári Mária a Váci Egyházmegyei Könyvtár vezetőjének beszámoló írását adjuk közre.
Május 18-án az Apor Vilmos Katolikus Főiskola szociálpedagógus és katekéta, lelkipásztori segítő szakos hallgatói Nagykátára látogattak „Egy plébános egy napja” című programjuk keretében, aminek során végigkövették dr. Lengyel Zsolt plébános atya egy napját, aki többek között Nagykátán szolgál. Jancsovics Gréta és Darányi Zsuzsanna, szociálpedagógia szakos hallgatók beszámolóját olvashatják.
Bukarestben tartották az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) családokért felelős püspökeinek és nemzeti referenseinek találkozóját május 8. és 10. között. Hazánkat Marton Zsolt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottságának elnöke képviselte.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. június 1. csütörtök

Tünde

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus és a tanítványok úton voltak Jeruzsálem felé. Jézus elöl ment, a tanítványok pedig aggódva követték őt. Jézus ismét magához hívta a tizenkettőt, és arról kezdett nekik beszélni, hogy...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMINKRISZTUS A JÖVŐNK

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.