Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

NYUGAT-EURÓPÁBAN KISEBBSÉGI ÁLLÁSPONT AZ EGYHÁZÉ – MARTON ZSOLT PÜSPÖK A CSALÁDOK HELYZETÉRŐL
2023. május 25.
vissza »

Pünkösdvasárnap a nagymarosi plébániakertben köszöntötték a nyolcvanadik születésnapját ünneplő dr. Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspököt. A kerek évforduló alkalmából megjelent „Egybeszerettél minket” című kötetről dr. Csáki Tibor nagymarosi plébános beszélgetett Miklós püspökkel.
Pünkösd hétfőn Marton Zsolt püspök öt új állandó diakónust szentelt fel, akik kétéves előkészületet követően állnak majd új minőségükben a Váci Egyházmegye szolgálatába. A szertartásra Vácon a Barátok templomában került sor. Az új diakónusokat elkísérték családtagjaik, az egyházközségek tagjai és a szentmisén együtt szolgáltak velük leendő szolgálati helyeik papjai és az egyházmegye több diakónusa.
Író-olvasó találkozót tartottak májusban is a váci Kolping-Házban. A vendégelőadó ezúttal Dr. Jungbert Béla volt, aki A Jeruzsálemi Latin Patriarkátus történetéről beszélt a hallgatóságnak. Varga-Kohári Mária a Váci Egyházmegyei Könyvtár vezetőjének beszámoló írását adjuk közre.
Május 18-án az Apor Vilmos Katolikus Főiskola szociálpedagógus és katekéta, lelkipásztori segítő szakos hallgatói Nagykátára látogattak „Egy plébános egy napja” című programjuk keretében, aminek során végigkövették dr. Lengyel Zsolt plébános atya egy napját, aki többek között Nagykátán szolgál. Jancsovics Gréta és Darányi Zsuzsanna, szociálpedagógia szakos hallgatók beszámolóját olvashatják.
Május 19-én került sor az Alsónémediben található Szegletkő Otthon átadására és megáldására. Fontos mérföldkő ez a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálata számára; ez az első olyan intézményük ugyanis, mely pszichiátriai betegségben szenvedők számára nyújt ellátást. Az ünnepségen részt vett Marton Zsolt váci megyéspüspök, aki megáldotta a nemrégiben felújított épületet, valamint Pálfay Gellért, a Szamaritánus Szolgálat vezetője és Jeszenszki Viktória, a Szegletkő Otthon vezetője.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. június 1. csütörtök

Tünde

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus és a tanítványok úton voltak Jeruzsálem felé. Jézus elöl ment, a tanítványok pedig aggódva követték őt. Jézus ismét magához hívta a tizenkettőt, és arról kezdett nekik beszélni, hogy...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMINKRISZTUS A JÖVŐNK

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.