Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

ILYEN MÉG NEM VOLT! - LELKI WELLNESSEN VETTEK RÉSZT AZ ÁLLANDÓ DIAKÓNUSOK FELESÉGEI
2023. október 11.
vissza »

Idén ünnepeljük az Anjou házból származó Hedvig királynő születésének 650. évfordulóját, ebből az alkalomból szervezték meg a „Szent Hedvig Királynő” nemzetközi művészeti pályázatot.
Krakkóban egyhetes programsorozat keretében köszöntötték a Szent Hedvig tanulmányi verseny és nemzetközi művészeti pályázat díjazottjait, amely június 6-án a Wawel székesegyházban tartott ünnepi szentmisével zárult, ahová a Váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák diákjai is meghívást kaptak.
A szentségekre való katekumenális felkészítés sokak által ismert, s bár a házasság terén kevésbé elterjedt, sok helyütt létező gyakorlat hazánkban. A Ferenc pápa által is szorgalmazott, közösségbe fogadó formát minél szélesebb körben szeretné meggyökereztetni a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottsága.

Ezért is tartottak képzési napot elsősorban a családreferens munkatársaknak a katekumenátusról mint stílusról, mint lelkipásztori szemléletmódról május közepén Budapesten. A főelőadó Kató házaspárral, valamint Marton Zsolt váci megyéspüspökkel, az MKPK családreferensével beszélgetett a Magyar Kurír munkatársa.
Június 8-án Vácon az egyházmegye akolitusai rekollekcióra, diakónusai családi napra kaptak meghívást Marton Zsolt megyéspüspöktől. A lelki tanítást, tájékoztatót, tanúságtételt és kiscsoportos beszélgetéseket is tartalmazó akolitusok és feleségeik számára szervezett program a késő délelőtti szentmisében és fórumban ért össze a diakónus családi nappal. Talán a közelgő foci EB is adta az ötletet, hogy a nap végén az akolitusok és diakónusok csapata a focipályán mérkőzzön meg egymással.
2024. május 28-án délután Nézsán a helytörténet iránt érdeklődők Jusztin Péter, a Váci Püspöki és Káptalani Levéltár levéltárosának előadását hallgathatták meg "A nézsai szentkultusz, szenttisztelet" címmel. Susánszky Mátyás helytörténeti blogíró, aktivista beszámolóját olvashatják.
A Váci Egyházmegye hívja azokat a nagykorú férfiakat, akik egyházi szolgálatot szeretnének vállalni lektorként és akolitusként. Számos feladatkörben segíthetik az egyház életét: imacsoportokat, családos csoportokat vezethetnek, betegeket látogatnak és elsőpéntekenként elvihetik hozzájuk az Eucharisztiát. A jelentkezők kétéves képzésen vesznek részt, amelyben első év végén lektorrá, második év végén akolitussá avathatják őket.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. június 13. csütörtök

Anett és Antal

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: „Mondom nektek: ha igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juthattok be a mennyek országába. Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Ne...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.