Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

MARTON ZSOLT PÜSPÖK A SZÉKESFEHÉRVÁRI ÉLETVÉDELMI NAP SZENTMISÉJÉN: AZ IMÁDSÁG AZ ÉLETÜNK KERETE
2023. november 20.
vissza »

"Ha megszületik egy eltérő fejlődésű gyermek, egyszerre kell a szülőnek a veszteséget megélnie, feldolgoznia, másrészről pedig elfogadnia gyermekét, gondoskodni róla." Az eltérő fejlődésű gyermekek szüleinek egész máshogy néz ki az élete, mint az egészséges gyermekeket nevelőké. Segítséget azonban ritkán kapnak, hiszen a fókusz gyermekük fejlesztésén van. A váci MotiVÁCió Központ Mentálhigiénés Műhelyében a tavalyi évben indult el először Erőforrás csoport néven sorstársközösség az érintett szülők számára. Szabó Dorottya és Hódsági Júlia gyógypedagógusokat, a csoport vezetőit arról kérdeztük, általában milyen nehézségekkel küzdenek az ebben a helyzetben lévő szülők, és milyen folyamatok zajlanak a segítőcsoportban, amivel új erőt kaphatnak.
A Házasság hetét ünnepelték a kistarcsai plébánián 2024. február 11. és 18. között. A több mint két évtizede Angliából indult kezdeményezés minden évben megerősíti a Kistarcsai Rózsafüzér Királynője templomának közösségét. Bálint Brigitta lelkigondozó beszámolóját adjuk közre.
A hatvani ferences plébánia szervezésében, a Házasság hete alkalmából a hívek egy négygyermekes házaspár tanúságtételét hallgathatták, majd a hét folyamán a házaspárok keresztútján vettek részt és végül vasárnap szentmisén adtak hálát, ahol Kecskés Attila plébános megáldotta a jelenlévő házaspárokat.
Zolnai Krisztina beszámolóját adjuk közre.
Nagymaroson a mindennapos szentségimádás hetedik évfordulóját ünnepelték február 11-én. Ebből az alkalomból a plébánia meghívott vendége volt Fábry Kornél püspök. Erről az eseményről Zoller Andrea a nagymarosi egyházközség újságjának, a Tanúságnak a szerkesztője írt összefoglaló beszámolót.
Február 9-én, pénteken a PüspökVác Rendezvényközpont a Váci Egyházmegye első teremtésvédelmi konferenciájának adott otthont, mely során a jelenlévők megismerkedhettek a Katolikus Egyház teremtésvédelemre vonatkozó társadalmi tanításával, illetve az egyházmegyében fellelhető jó gyakorlatokkal. A konferencián részt vett Dr. Beer Miklós emeritus püspök is.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. február 22. csütörtök

Gerzson

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: „Kinek tartják az emberek az Emberfiát?” Ezt válaszolták: „Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.